SÖZCÜ/ ANKARA

Toprak, Habertürk gazetesine verdiği röportajda “Tabanı zamanla ikna ederiz, 4 bakan ön şart olmamalı” dedi. Parti yönetimi ve tabandan tepki gelince Toprak geri adım attı: “İfadem kastını aşan bir şekilde yorumlandı!”

 

Erdoğan Toprak:

Erdoğan Toprak: "4 eski bakan koalisyonun ön şartı olmamalı"


"TABANI İKNA EDERİZ"

CHP’li Toprak, Habertürk gazetesine verdiği röportajda, koalisyon ihtimallerini ve AKP’yle yapılacak işbirliğini değerlendirdi. Parti tabanın tepkisi ve yolsuzlukla anılan 4 bakan konusunda yaptığı değerlendirme krize neden oldu. Erdoğan Toprak’ın tartışmalara neden olan sözleri şöyle:

”AKP ile koalisyona CHP tabanını zamanla ikna edebiliriz. Bugünkü haliyle bakmamalı. Diplomasi uzlaşma sanatıdır. İntikam duygusuyla koalisyon kurulmaz. Dört bakan koalisyon için ön şart olmamalı.”

GERİ ADIM ATTI

Toprak’ın bu sözleri hem parti yönetimini hem de tabanı rahatsız etti. Tepkiler üzerine Erdoğan Toprak, gazeteye “Söyleşi metninde, amacını aşan şekilde yorumlanarak, yanlış anlaşılmama neden olan bazı ifadelerimin düzeltilmesi gereği söz konusudur” diyerek açıklama gönderdi.

 

İşte CHP'nin pazarlık paketi

İşte CHP'nin pazarlık paketi


 

“AKP’YLE EVET ANLAMINA GELMEZ”
Toprak’ın açıklaması şöyle: “Biz partimizin yetkili organlarında koalisyon müzakerelerini ele alırken meseleye partiler açısından değil, ilkeler bazında bakıyoruz, demiştim. 14 ilkemizi daha önce kamuoyuyla paylaşmıştık.  Toplumun temel ekonomik ve sosyal sorunlarını, insan hakları ve demokrasi anlamındaki eksiklikleri giderecek politikaları ortaya koyabilirsek, her şey mümkündür. Ancak bu, AKP ile koalisyona evet anlamına gelmez. Öncelikli olan,  ilkeler düzeyinde uzlaşıdır. Koalisyon bir diplomasi sanatıdır. Söyleşide yer verilen ‘Tabanımızı zaman içerisinde ikna ederiz’ ifadem kastını aşan bir şekilde yorumlanmıştır.”