Türkiye hemen her gün şehit cenazelerindeki feryatlara, acılara tanık oluyor. Kimi asker ardında hamile eşini, kimi polis ise bebeğini bırakıyor. Terör ateşiyle adeta cehennem yerine dönen Türkiye'de, siyasilerin açıklamaları da toplumda geniş yankı uyandırıyor. Bunların başında da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın son günlerde "Şehadet kıyamete kadar sürecektir" sözleri geldi. Erdoğan son katıldığı şehit cenazesi töreninde ise şehitler için "Ne mutlu onların ailesine" demişti. O sözler CHP'li vekil tarafından Meclis gündemine taşındı.

ERDOĞAN'IN ŞEHADET SÖZÜ MECLİS GÜNDEMİNDE

CHP Ankara milletvekili Ali Haydar Hakverdi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ankara'daki şehit cenazesinde yaptığı konuşmayı TBMM gündemine taşıdı. CHP'li Hakverdi, Erdoğan'ın şehit cenazesinde sarf ettiği, "Ne mutlu onun ailesine, ne mutlu onun tüm yakınlarına" sözlerini hatırlatarak "Aynı zamanda 'BAŞKOMUTAN' olan Erdoğan’ın erkek çocuklarının askerlik yapmadığı bilinmektedir. Her ortamda savaş isteğini dile getiren Erdoğan’ın çocuklarını askere yollamaması siyasilerin çocuklarını koruduğu ve kolladığı yönünde algı oluşturmaktadır" diye konuştu.

CHP'li Ali Haydar Hakverdi, İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk'ün yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde çok konuşulacak sorular yöneltti.



Erdoğan şehit cenazesinde

Erdoğan şehit cenazesinde


ERDOĞAN'A ZOR SORULAR

Erdoğan'ın şehit cenazesinde yaptığı duygusal konuşmayı hatırlatan Hakverdi, Bakan Öztürk'e şu soruları yöneltti:

1. TBMM kurulduğu günden itibaren kaç milletvekilinin çocuğu askerlik yapmamıştır?

2. TBMM kurulduğu günden beri askerlik görevini yaparken hayatını kaybeden bürokrat, milletvekili veya bakan çocuğu olmuş mudur?

3. Erkek çocuğuna sahip Cumhurbaşkanlarından (BAŞKOMUTAN) kaçının çocuğu askerlik yapmamıştır?

BİLAL BEDELLİ BURAK ÇÜRÜK!

Erdoğan'ın büyük oğlu Burak Erdoğan'ın çürük raporu alarak askerlikten muaf tutulduğu biliniyor. Küçük oğlu Bilal Erdoğan ise 28 günlük askerliğini 'bedelli' olarak tamamlamıştı.



Erdoğan'a tepki yağıyor

Erdoğan'a tepki yağıyor