Kamil ELİBOL / ANKARA

PKK'lı teröristlerin eylemde 500 kilogramlık güçlendirilmiş patlayıcı kullandığı saptandı. Teröristlerin yolda araya koydukları bir "kamyon" ile polis konvoyunu mayın yerleştirdikleri "tuzağa" çektikleri belirlendi. Şiddetli patlamadan sonra yola inen iki teröristin konvoyu yaylım ateşine tuttuğu tespit edildi.



PKK'lı teröristlerin kalleş eylem sırasında kullandıkları kamyon ortadan kayboldu. Shortland zırhlı aracındaki bir polisin ilk ateşle şehit olduğu anlaşıldı. Patlamanın şiddeti ile şehit polislerin kopan uzuvları yol kenarına saçıldı.

KAMYON TUZAĞI

İki hafta önce aynı yolda polis servis minibüsüne teröristlerce yine mayın tuzaklı saldırı düzenlenmiş ancak bunda başarılı olunmamıştı. Teröristler bu defa daha profesyonelce bir taktik izledikleri ikinci saldırıda amaçlarına ulaştı.



Iğdır'da polis aracına hain saldırı: 14 şehit

Iğdır'da polis aracına hain saldırı: 14 şehit


ARAYA SOKTULAR

Sınır Kapısı'nda nöbet değişimini takip eden teröristler polis minibüsünün geçeceği asfalt yolun sağına 500 kilogramlık güçlendirilmiş mayın yerleştirdi. Minibüse önce ve arkada iki Shortland zırhlı araç korumalık yapıyordu. Konvoyun mayınlı bölgeye yaklaştığı sırada teröristler önceden ayarladıkları bir komyonu yolun soluna yerleştirdi.

Üç araçlık polis konvoyu "perdeleme" yapan kamyon nedeniyle mecburen yolun sağından geçmek zorunda kaldı. Minibüsün geçtiği sırada teröristler mayını patlattı. Bombalı saldırıdan sonra iki terörist yola inip konvoyu yaylım ateşine tuttu. Zırhlı araçtaki polislerin açılan ateş sonucu şehit oldukları öğrenildi.

ERMENİSTAN'A KAÇTILAR

MHP eski Iğdır Milletvekili Sinan Oğan hain saldırıyı SÖZCÜ'ye değerlendirdi. Eylemi yapan teröristlerin Ermenistan'a kaçtığını belirten Oğan, "Dağlıca'dan sonra ülkemize ikinci büyük acı yaşatan bu saldırı PKK'nın aklını aşan bir eylem tarzı" dedi.

SANTİMETRE HESABI

Teröristlerin başarısız oldukları ilk saldırının ardından ikinci eylemde adeta "santimetresine" kadar her şeyi hesapladıklarını kaydeden Oğan şöyle konuştu:
"Saldırıda çok yüksek el yapımı patlayıcılarla güçlendirdikleri mayın kullanmışlar. Muhtemelen gece ya da sabaha doğru yolun kenarına mayını yerleştirmişler. Geçtiğimiz süreçte geçiş güzergahındaki karakolların kapatılmaması için adeta yalvardık. Buraları kapatmayın dedik. AKP çözüm sürecine halel gelmemesi için karakolları kapattı.

Karakolların kapatılması ile birlikte teröristlerin Ermenistan'a geçişleri çok kolaylaştı. O dönem Milli Savunma Bakanı ve Genelkurmay'daki generaller ile görüştüm. Komutanlar 'Hükümet çözüm süreci yüzünden karakolların sayısını azaltma kararı aldı' Onların yerine geçici karakollar kuracaklarını söylediler. Ancak, geçici karakollar da kurulmadı.

GİZLİ SERVİS PARMAĞI

Teröristlerin bu taktiği başta Ermenistan olmak üzere yabancı gizli servislerden aldığı anlaşılıyor.Son dönemde PKK'lı teröristlerin Ermenistan'a giriş-çıkışlarda ciddi artış var. Bu son eylem PKK'nın aklını aşan bir eylem. Araya bir kamyon koyarak profesyonel bir eylem yapılıyor. Daha önce örgütün böyle bir eylem tarzı hiç yok. 14 polisi şehit eden teröristler Ermenistan'a kaçtı"