ANKARA-SÖZCÜ
TBMM’de kurulan Susurluk Komisyonunda da görev yapan CHP Mersin milletvekili Fikri Sağlar, Ergenekon Savcıları Zekeriya Öz ve Celal Kara’nın yurt dışına kaçmalarını ‘’Kaçma değil kaçırılma. Bu isimler Recep Tayyip Erdoğan ve AKP iktidarının kara kutusuydu. Haklarındaki yakalama kararından kısa süre önce yurt dışına çıkışları, içeriden desteği de gösteriyor’’ dedi.

Ermenistan’dan Zekeriya Öz açıklaması

Ermenistan’dan Zekeriya Öz açıklaması


Sağlar SÖZCÜ’ye yaptığı açıklamada, Türkiye’nin birçok karanlık döneminde ‘’Kumpasların içinde yer alan’’ kişilerin, zaman içinde ‘’Konuşursam yer yerinden oynar’’ demeye başlayıp, belli çevreler için ‘’Potansiyel tehdit haline geldiklerini’’ belirterek şunları söyledi:

Rasim Ozan Kütahyalı'dan Zekeriya Öz'e övgü dolu sözler

Rasim Ozan Kütahyalı'dan Zekeriya Öz'e övgü dolu sözler


‘’Bu savcılar bir dönemin sır küpü. Ergenekon, Balyoz ve benzeri, davalarda ne tür kumpaslar kurduklarını kendileri ve o dönemdeki iktidar mensupları biliyor. Bu kumpasları tek başlarına yapmadılar. Zırhlı Mercedes aldıkları makamlarla bağlantıları vardı. 12 Eylül döneminde de, Susurluk döneminde de benzer olaylarla karşılaştık. İstihbaratın, polisin 24 saat izlediği kişiler kuş olup uçtu. Bu iki eski savcının haklarındaki yakalama kararından saatler önce, Gürcistan’a, Ermenistan’a gitmesi o kadar kolay değil.  İçeriden destek aldıklarını, bunun bir kaçmadan ziyade planlı bir kaçırılma olduğunu düşünüyorum. Çünkü yakalama kararının ardından tutuklansalar ve konuşup gerçekleri açıklasalar gerçekten yer yerinden oynar. AKP iktidarı için de Erdoğan için de‘’


TEĞMEN ÇELEBİ ‘’ŞÜPHE VAR’’

Ergenekon davasında tutuklu kalan Teğmen Mehmet Ali Çelebi de 2 eski savcının yurt dışına çıkışlarının ‘’Şüpheli’’ olduğunu belirterek şunları söyledi:

‘’Benim bile şu anda yurt dışı yasağım var. Öz hakkında böyle bir suç iddiası olup da, yurt dışı yasağı konmaması şüphe noktası. Bunlar basit yaradılışlı ve bedenine rahat arayan karakterde kişiler oldukları için hukuksuzluk ortaya saçabilme potansiyellerinden korkmuş olabilirler. Pisliklerin ortaya çıkma endişesi sanırım kaçırılma şüphesini tetikliyor’’