MHP İstanbul 3. Bölge Milletvekili adayı İsa İlyasoğlu, Facebook'tan 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren'e övgü dolu paylaşım yaptı. Mesajında Evren'e Allahtan rahmet dileyen İlyasoğlu, "Ben başkaları gibi düşünmüyorum. 12 Eylül darbesi nedeniyle kendisini haklı buluyorum" ifadelerini kullandı. Darbe döneminde Türkiye'nin bugünün Suriye'si gibi olduğunu öne süren İstanbul adayına sosyal medyada tepki yağdı.

Kenan Evren öldü, 12 Eylül yaşıyor!

Kenan Evren öldü, 12 Eylül yaşıyor!


Olaydan haberdar olan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, konuyla ilgili olarak İlyasoğlu'nun istifasını istedi. İstifa kararıyla ilgili açıklama yapan MHP İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent "Partimizin İstanbul 3. Bölge milletvekili adaylarından İsa İlyasoğlu’nun 12 Eylül zalimliğinin mimarı Kenan Evren ile ilgili övücü sözleri, sosyal medya kanalıyla duyurulmuştur. Milliyetçi Hareket Partisi’nin ilkeleri belli, ülküleri berrak ve büyüktür. 12 Eylül’e methiyeler düzen cuntacılara, elinde ve vicdanında ülkücü kanı bulunan hiç kimsenin herhangi bir arkadaşımız tarafından taltif edilip takdir görmesi mümkün değildir. Sayın Genel Başkanımızın bilgi ve talimatları gereğince parti ilkelerine riayet etmeyen, temel hassasiyetlerimize saygı duymayan milletvekili adayı İsa İlyasoğlu’nun istifası tarafımca istenmiştir. Bu kapsamda istifa işlemi tamamlanmış olup, lazım gelen diğer yasal ve idari aşamaları hızla tekemmül ettirilecektir" şeklinde açıklama yaptı.

Davutoğlu, Periscope canlı yayınında!

Davutoğlu, Periscope canlı yayınında!


Yaşananlardan sonra İlyasoğlu da Facebook'tan bir açıklama yaparak Kenan Evren'in ölümüne ilişkin yayınlanan yazının önemli bir kısmının kendisine ait olmadığı iddia etti ve "Şifremi kıran kişiler tarafından eklendi" dedi.

İlyasoğlu'nun MHP Genel Merkezi'ne sitem ettiği açıklaması şöyle: