İşte Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının satırbaşları;

"EMEKLİLERE O PARAYI VERECEĞİM"

Emekli kardeşim senin hakkını teslim edeceğim. Ramazan Bayramı’nda, Kurban Bayramı’nda senin hakkını vereceğim. Helali hoş olsun diyorum. Emekliliere bizim vefa borcumuz var. Keban’da da onlar çalıştılar, Kardemir’de de onlar çalıştılar. Otellerde de onlar çalıştılar. Biz emekliyi onurlu yapacağız. Diyorlar ki emekliye para verirler kaynağı nereden bulacaksın?

"KAÇAK SARAYA GELİNCE PARA VAR, EMEKLİYE GELİNCE Mİ YOK?"

Sen kaçak sarayına para buluyorsun da emekliye mi bulamıyorsun? Bizim iktidarımızda başbakan oğlunu arayıp, paraları sıfırladın mı diye soramayacak. Her kuruşun hakkını vereceğiz. Emekliye de hakkını vereceğiz.

YENİ TURİZM PROJESİ

Antalya Türkiye’nin en güzel kenti, herkes huzur içinde yaşıyor. Ancak oteller sadece yaz aylarında çalışıyor, kışın boş kalıyor. Bizim yeni bir turizm ekonomisi hazırlamamız lazım. Otellerimiz 12 saat 12 gün 12 ay çalışacaklar, huzur içinde çalışacaklar.

Bu yıl Rusya’dan gelen turist sayısında düşüş olduğunu bana söylediler. Biz turizmi bacasız sanayi olarak görüyoruz ama onlar sevmiyorlar. Onlar yabancıya biletleri pahalı satıyorlar, yabancıların kiralarını yüksek tutuyorlar. Bu ülkeye döviz getiren bizim baş tacımız olur.

YENİ BİR BAŞLANGIÇ

Sorun üreten bir iktidardan kurtulup, sorun çözen bir iktidarın yolu 7 Haziran’dan geçiyor. 7 Haziran’da sandıklara gideceğiz, yeni bir başlangıç yapacağız. Türkiye altı okun altına oyunu basacak.

"ÇİFTÇİ KARDEŞLERİME SÖZÜM VAR: MAZOTU 1,5 LİRA YAPACAĞIZ"

İki Trakya büyüklüğünde alanda tarım yapılmıyor. Bu ülkede samanın da ithal edildiğini gördük. Çiftçi kardeşime sözüm var, mazotu 1,5 lira yapacağız. Diyorlar ki petrol dışardan geliyor. Petrolün rafineri çıkış fiyatı 1,2 kuruş, ama bize ne kadara satılıyor 1,5 lira. Zarar eden kim, zarar eden hortumlar. Hepsini bulacağım.

"REFAHI TABANA YAYACAĞIZ"

11 milyon emekliye sesleniyorum. 11 milyon emeklinin 11’inden de oy istiyorum. Bizim hedefimiz de refahı tabana yaymak. Bunu lütfen unutmayın.