Ali Ekber ERTÜRK - Ankara

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde gündeme getirdiği "Kızlı-erkekli öğrenci evine'' alternatif olarak "Muhafazakar öğrenci evleri" açılmaya başlandı. Proje ile hem 'dindar nesil' yetiştirilecek hem de Gülen cemaatinin öğrenci evlerine darbe vurulacak.

Diyanet Vakfı'nca yaptırılan muhafazakar öğrenci evlerinde gönüllü imamlar görev yaparken kız ve erkek öğrenciler ayrı ayrı evlerde kalıyorlar. Türkiye Diyanet Vakfı’ndan alınan bilgiye göre, vakfa bağlı olarak geçen yıldan itibaren açılmaya başlanan öğrenci evlerinin sayısı 60’a yaklaştı. Şimdilik 500 öğrencinin barındığı evler, vakıf tarafından kiralanırken, faturalar ve mutfak masrafları öğrencilere ödettiriliyor.



HER EVDEN SORUMLU İMAM ABİ VE İMAM ABLALAR VAR

Gülen cemaatinin öğrenci evleri gibi  bu projede de  her evden sorumlu “din görevlisi”  bulunuyor. Bu din görevlileri öğrencilere “manevi destek” de sağlıyor.

SÖZCÜ'ye konuşan bir vakıf yetkilisi, muhafazakar yapıdaki aile ve öğrencilerin tercihleri doğrultusunda böyle bir hizmet vermeye başladıklarını belirterek "Ülkemizde 5 milyonu aşkın üniversite öğrencisi var. Bize bağlı 10 ilde 12 yurdumuz bulunuyor. Ancak buralar yetersiz kalıyor. Bunun için yeni evleri açmaya karar verdik” diye konuştu.

ERDOĞAN SAVAŞ AÇMIŞTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakanlığı döneminde kızlı-erkekli öğrenci evlerine savaş açmış ve “Şikayetler geliyor. Aynı apartmandaki komşulardan geliyor. Çünkü bu karmakarışık ortamlarda her türlü şey olabiliyor. Ondan sonra anneler babalar feryat ediyor 'devlet nerede' diye. Devletin burada olduğunu anlatmak için bu adımlar atılmaktadır ve atılacaktır” demişti.