Foto: DHA


Veli TOPRAK/ ANKARA

Ekonomi Bakanı "Yırtık donlu" Nihat Zeybekçi, milletvekili listesinde 'gol' yedi. 7 Haziran’da 'Biz başarılı ekibiz’ diye listeyi genel merkeze aynen kabul ettiren Zeybekçi, bu defa kendi dışındaki tüm isimlerin değiştirilmesine ses çıkaramadı.

4 YILDA BÜYÜK KAYIP

Nihat Zeybekçi, 2011 seçimlerinde milletvekili seçilirken listede Mehmet Yüksel, Bilal Uçar ve Nurcan Dalbudak yer aldı. AKP’nin oyu da yüzde 46 olarak gerçekleşti. 7 Haziran seçimlerinde kendisiyle birlikte 4 kişinin sırasını değiştirtmeyen Zeybekçi, “Denizli’de iyi hava yakaladık, listeye dokunmayın, aynı kalsın” dedi. Genel Merkez bu öneri üzerine listeyi 2011’deki gibi aynen korudu. Ancak seçimde büyük şok yaşandı. Bir vekili kaybeden AKP'nin oyu da yüzde 39’a düştü.

LİSTEYE KARIŞTIRMADILAR!

1 Kasım listesinde ise Nihat Zeybekçi, belirleyici olamadı. Genel merkez, bakan dışındaki iki vekili çizdi. İkinci sıraya eski Bakan Selma Kavaf’ın kız kardeşi olan partinin kurucularından Sema Ramazanoğlu getirildi. İkinci sıra adayın eşi Mehmet Ramazanoğlu, geçen dönem Kahramanmaraş milletvekili'ydi. Üçüncü sırada ise uzun yıllar AKP Denizli İl Başkanı olan Şahin Tin yer aldı.

Zeyid Aslan geri dönüyor!

Zeyid Aslan geri dönüyor!


AKP listesinden generalin oğlu çıktı

AKP listesinden generalin oğlu çıktı