ANKARA/SÖZCÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Beştepe Sarayında ilk ağırladığı isim olan Papa’nın sözde Ermeni soykırımı ile ilgili tepki çeken açıklamasının ardından, Rusya Devlet Başkanı Putin de, Erdoğan'ın Çanakkale daveti yerine Ermenistan'ı tercih etti.

Putin, Ermenistan'da sözde ermeni soykırımının 100. yıl anma törenlerine katılacak. Çanakkale Savaşının 100. yılı dolayısıyla yapılacak 24 Nisan törenlerine ise, Rusya'nın 4. adamı Parlamento alt kanat Duma Başkanı Sergey Naraşkin gelecek. Rusya'da bulunan TBMM Başkanı Çiçek de dün Naraşkin ile görüştü.
 
"NARAŞKİN BEN GELECEĞİM"

Naraşkin Rusya’da Devlet Başkanı Putin, Başbakan Dimitri Medvedev ve Rusya parlamentosunun üst kanat başkanı Valentina Matviyenko’dan sonra dördüncü yetkili sırada yer alıyor.
TBMM Başkanı Cemil Çiçek de Rusya'nın başkenti Moskova'da, Parlamento alt kanadı Duma Başkanı Sergey Narışkin'le görüştü. Çiçek, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin arasında sıkı bir dostluk ilişkisi bulunduğunu söyledi. Naraşkin de Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı kutlamalarına Rusya adına kendisinin katılacağını söyledi.

Etyen Mahçupyan 'soykırım' dedi

Etyen Mahçupyan 'soykırım' dedi