Foto:DHA


Bayram namazını Emirgan Camii'nde kılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, cami çıkışında gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Tüm İslam dünyasının kurban bayramını tebrik eden Cumhurbaşkanı, dün gerçekleştirdiği Moskova ziyareti hakkında bilgiler verdi. Restore edilen Moskova Merkez Camisi'nin açılışını Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin  ile birlikte yaptıklarını hatırlatan Erdoğan, Putin'in Suriye tavrının "net olmadığını" söyledi.

ABD'NİN "PYD BİZE GÖRE TERÖR ÖRGÜTÜ DEĞİL" AÇIKLAMASI

ABD'nin PYD ile ilgili yaptığı açıklamara yönelik ise Erdoğan "PYD ve YPG terör örgütüdür bize göre. ABD bedel ödemiyor. Bedel ödeyen biziz. Bu yanlış bakışı tekrar değerlendireceklerdir diye düşünüyorum. DAEŞ'i de PKK'yı da terör örgütü olarak görüyoruz. AB de PKK'yı terör örgütü olarak ilan etmiştir. Biz terör örgütlerinin elinde onların silahını görünce rahatsız oluyoruz.Sanıyorum sayın Başbakan ABD'de ortaklarla görüşmeleri olacak." dedi.

CİZRE'DE SANDIKLARIN BİRLEŞTİRİLMESİ

Erdoğan seçmenlerin taşınması tartışmalarına yönelik ise "Seçim güvenliğini sağlamaya yönelik bir adımdır. Farklı il ve ilçelerden de gelebilir." yorumunda bulundu.

 

Foto:DHA


DAVUTOĞLU DİYARBAKIR'DA

Başbakan Ahmet Davutoğlu ise bayram namazını Diyarbakır'daki Ulu Cami'de kıldı. Davutoğlu'na, Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Kudbettin Arzu da eşlik etti.

Cami çıkışında konuşan Davutoğlu, şunları söyledi: "İnşallah ülkemizin etrafındaki ateş çemberinin getirdiği bu zor günler geçecek. Bu zor günlerde en büyük gücümüz, bayram günlerinde olduğu gibi omuz omuza durmamızdır, kardeşliğimizi baki kılmamızdır, bizi ayırmak, bölmek isteyenlere karşı kelime-i tevhid etrafında ve Türkiye Cumhuriyeti devletinin eşit vatandaşları olma bilinciyle ayakta dimdik durmamızdır." dedi.

"DİYARBAKIR'A SEÇİM ZİYARETİ İÇİN GELMEDİM"

Davutoğlu, Diyarbakır'a ziyaretinin ise bir seçim ziyareti olmadığını iddia etti.

 

Foto:DHA


BAHÇELİ ANKARA'DA

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise bayram namazını Ankara'da kıldı. Cami çıkışında konuşan Bahçeli'nin gündeminde terörle mücadele vardı.

Bahçeli "Terörle mücadele kesintisiz devam etmeli. Bunun kökünün kazınması lazımdır. Sayın Cumhurbaşkanı kendisine bir çekidüzen vermeli. Sözlerinin nereye gittiğini iyi anlamalı. Anaların ağlaıdğı bir ortamda evde nasıl uyuyor, çocuklarıyla beraber bir yemeği nasıl geçiriyor. Hiç mi vicdanı sızlamıyor bu adamın. Kalkmış 550 vekil. Ne yapacaksın sen 550 vekili." dedi.

"O TERÖRLE MÜCADELE ETSİN"

Başbakan'ın "seçim bayrakları asmayalım" gibi seçim çağrılarına ise Bahçeli "Sayın Başbakan'ın çağrıdan başka gündemi yok. O terörle mücadelenin gereğini yerine getirsin" diye yanıt verdi.

 

Foto:DHA


HDP EŞ GENEL BAŞKANI DEMİRTAŞ: TÖVBE ESTAĞFURULLAH ÇAĞRISI

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da bayrama Diyarbakır'da girdi. Bayram namazı çıkışı açıklamalarda bulunan Demirtaş AKP'nin YSK tarafından yasaklanan seçim şarkısıyla ilgili bir soruya ''AKP'ye tavsiyem; Bismillahlı değil, Tövbe Estağfurullahlı seçim kampanyası yapsalar daha yerinde olur'' cevabını verdi.

HDP'Lİ İKİ BAKANIN İSTİFASI

Demirtaş seçim hükümetinde yer alan HDP'li iki bakanın istifasına ilişkin ise "Partimiz çözümsüzlük sürecinin parçası olmayacağını göstermek için hükümette yer almıştı. AKP hükümeti kendilerinden olmayan hiç kimseyi kabul etmiyor. 'Neden AKP ile koalisyon yapıyorsunuz?' diyenlere gösterdik oyunu. Düşünün bir bakan bir ilçeye giriş yapamıyor. Bakanların açıkladığı metni biz ortaklaştırdık Sayın bakanlar ortak kararımızı okudular. Bizde Saray yok. Kendi metnimizi kendimiz yazıyoruz." yorumunu yaptı.

KILIÇDAROĞLU AVRUPA'DA
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise Kurban Başramı'na Avrupa'daki gurbetçilerle birlikte girdi.



'Biz ibadeti Allah için yaparız, siyaset için değil'

'Biz ibadeti Allah için yaparız, siyaset için değil'