Süleyman Demirel için Ankara'daki ilk tören, Güniz Sokak’taki evinin önünde yapıldı.



Saat 07.45'te Süleyman Demirel'in naaşı Güniz Sokak'a götürülmek üzere hastaneden çıkarıldı. Saat 08:00 sıralarında Süleyman Demirel'in cenazesi evinin bulunduğu Güniz Sokak'a getirildi.Demirel'in naaşı, buradaki ilk törenin ardından TBMM'ye uğurlandı.



Demirel'in tabutunun üzerine memleketi Isparta'dan getirelen gül yaprakları serpildi.

Süleyman Demirel için Meclis'te devlet töreni düzenlendindi. Buradaki törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, AKP Genel
Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun
yanı sıra birçok ülkeden devlet adamları da katıldı.



Demirel'in eski kurmayları ve eski mesai arkadaşları liderleri için son duayı yaptılar.

Demirel ailesi adına konuşmayı Şevkek Demirel yaptı. Yaklaşık 45 dakika süren törenin ardından Demirel'in naaşı Kocatepe Camii'ne doğru yola çıkarıldı.



DEMİREL'İN NAAŞI KORTEJ EŞLİĞİNDE KOCATEPE CAMİSİ'NE GÖTÜRÜLDÜ

TBMM'de düzenlenen devlet töreni sonrası Süleyman Demirel'in naaşı kortej eşliğinde Kocatepe Camisi'ne götürüldü.

Meclis Çankaya kapısından çıkana kadar korteje CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,  MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve eski Başbakanlardan Tansu Çiller de eşlik etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın aileye taziyelerini sunmasının ardından, yanında Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Meclis Başkanı Cemil Çiçek ile kortejin gidişini kenardan izledi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, cenaze namazının kılındığı Kocatepe Camisi'nde, Süleyman Demirel'in başbakanlığı, cumhurbaşkanlığı dönemi ve her ikisinin dışında olduğu zamanlarda da Türk siyasetindeki etkin rolünün herkes tarafından bilindiğini belirtti.

Eski Başbakanlardan Tansu Çiller de "Artık bugün dua etme zamanı. Mekanı cennet olsun, Allah gani gani rahmet eylesin. Bütün sevenlerine, ailesine Allah'tan sabırlar diliyorum. Ama en fazla da milletimizin başı sağolsun" dedi.

KOCATEPE CAMİSİ'NDE TÖREN

TBMM'deki Devlet Töreni'nin ardından Askeri Tören mangası tarafından top arabasına alınan Süleyman Demirel'in Türk Bayrağı'na sarılı naaşı, kortej eşliğinde Kocatepe Camisi'ne getirildi.

Tören boyunca cami ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri alınırken, polis helikopterleri de gözetleme uçuşu yaptı.

Tören mangasının omuzlarında katafalkta taşınan Demirel'in cenazesinin başında, Süleyman Demirel'in kardeşi Şevket Demirel'in damadı ve CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici, taziyeleri kabul etti, Demirel ailesinin bulunduğu alanda da taziyeler, Demirel'in doktoru Aylin Cesur ve diğer aile bireylerine sunuldu.

CENAZA NAMAZINI MEHMET NURİ YILMAZ KILDIRDI

Cenaze namazı öncesinde alana gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 11. Cumhurbaşkanı Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Davutoğlu, bazı bakanlar cuma namazını kendilerine ayrılan bölümde kıldı.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in kıldırdığı cuma namazının ardından, katılanlar bu kez de Süleyman Demirel'in naaşının ardında saf tuttu.

Eski Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz'ın, Demirel ile aralarındaki dostluk ve eşi Nazmiye Demirel'in de cenaze namazını kendisinin kıldırması nedeniyle, Süleyman Demirel'in cenaze namazını kıldırmak isteğini, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'e aktardığı öğrenildi. Bu talebin uygun görülmesi üzerine de Demirel'in cenaze namazını Yılmaz kıldırdı.

Cenaze namazının ardından Demirel'in naaşı, memleketi Isparta'da defnedilmek üzere askeri araçla Esenboğa Havalimanı'na götürüldü.

NAAŞ ISPARTA'YA GÖNDERİLDİ

Demirel'in naaşı Esenboğa Havalimanı'ndan TSK'ya ait özel uçakla 16.40'da Isparta'ya gönderildi.

Demirel'in naaşı, Kocatepe Camisi'nde cuma namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından, güvenlik önlemleri eşliğinde Esenboğa Havalimanı'na getirildi.

Cenaze aracıyla aprona alınan Demirel'in Türk bayrağına sarılı naaşı, bir süre askeri tören mangasının omuzlarında taşındıktan sonra TSK'ya ait özel Türk yıldızları uçağına konuldu. Demirel'in kardeşi Şevket Demirel ve diğer aile yakınları ise Cumhurbaşkanlığına ait özel "TUR" uçağı ile hareket etti.

9. Cumuhurbaşkanı Demirel'in naaşını, Esenboğa Havalimanı'ndan Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, İl Emniyet Müdürü Kadri Kartal, askeri erkan ve diğer vatandaşlar uğurladı.

Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in cenazesini taşıyan ve iki jetin eşlik ettiği uçak Isparta'ya iniş yaptı

Demirel'in naaşı, yarın doğduğu İslamköy'de kendisi için hazırlanan Çalca Tepe'deki anıt mezarda toprağa verilecek.