Önceki gün 2 polisin şehit edildiği çatışmada hayatını kaybeden Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin ölümüne ilişkin soru işaretleri çoğalıyor. Basın açıklaması için Dört Ayaklı Minare'de toplanan gazeteciler ve diğer polis memurları gibi çatışmanın arasında kalan ve ensesinden vurularak yaşamını yitiren Elçi’nin ölümüne yol açan mermi çekirdeğinin bulunamadığı öğrenildi.

Tahir Elçi’nin vurulduğu bölgeye saldırı sonrası keşif için giden savcılar ve avukatların yer aldığı heyete PKK’lı teröristler roketatar ve otomatik silahlarla saldırmıştı. O Saldırının ardından savcılar ve polisler dün sabah tekrar bölgeye gitti. Olay yerinde çok sayıda kovan toplanmasına rağmen, Tahir Elçi’nin ölümüne neden olan mermi çekirdeği olay yerinde bulunamadı.

FOTO:DHA

BEYAZ TOROS SALDIRGANI ÇIKTI!


Olayla ilgili incelemesini sürdüren emniyet güçleri, elde edilen görüntülerden saldırganların kimliklerine de ulaştı. Saldırganlardan birinin ‘terör örgütü PKK’nın gençlik yapılanması YDG-H üyesi olmak’tan kaydı bulunan Mahsun Gürkan (23) olduğu ve 2 gündür polisin takibinde bulunduğu ortaya çıktı. Gürkan’ın, 27 Kasım Cuma günü polislere yönelik "Beyaz Toroslu" silahlı saldırı olayına karışıp kaçtığı belirlenirken, yeni eylem hazırlığında olabileceği konusunda tüm birimlerin uyarıldığı saptandı.

ELÇİ'NİN YANINDAKİ SİLAH SALDIRGANINMIŞ


Öte yandan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Elçi’nin cenazesinin yanında bulunan tabancanın saldırganlardan birine ait olduğu açıkladı. Balistik incelemede, tabancanın saldırganların içinde bulunduğu taksiye doğru hareket eden polisi şehit eden teröristin elindeki ‘Glock’ marka tabanca olduğu ortaya çıktı. Silahla ilgili Kriminal Şube Laboratuvarı’nda detaylı incelemenin yapıldığı kaydedildi.

O TAKSİCİ KONUŞTU!


Tahir Elçi’nin de vurulduğu saldırıdan hemen önce terörist Gürkan’la ilgili istihbarat paylaşımı yapıldığı, Elçi’nin açıklama yaptığı alanda görevli polislerle de bu bilginin paylaşıldığı belirlendi. Teröristleri taşıyan taksinin sürücüsü verdiği ifadede saldırganların Sur ilçesine geçmek için aracına bindiğini söylediği öğrenildi. Polisin takibindeki saldırganların, Sur’daki barikatların arkasına geçmek için bölgeye geldikleri, polisi karşılarından görünce de ateş açarak o bölgeye kaçtıkları kaydedildi.

KAN İZİ TERÖRİSTE Mİ AİT?


Saldırı yerinde yapılan incelemede kan izinden saldırganlardan en az birinin yaralandığı tahmin ediliyor. Emniyet güçleri kan üzerinde de araştırlamalarını sürdürüyor.

POLİSLERİN SİLAHLARINA İNCELEME


Kaçan 2 teröriste ateş açan ancak 'öldüremeyen' polislerin silahları üzerinde de balistik incelemenin sürdüğü öğrenildi.