Foto: SÖZCÜ Anklara


Veli TOPRAK- Zekeriya ALBAYRAK/ANKARA

1 Kasım seçimleri öncesinde TBMM bugün açılıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan TBMM açılışında bir konuşma yaptı.

HDP'DEN PROTESTO

Erdoğan Genel Kurul Salonu'na girdiğinde HDP'li milletvekilleri salonu terk ederek Erdoğan'ı protesto etti.

KÜRSÜDEN VEKİLLERE CEVAP

Erdoğan'ın terörle mücadele ile ilgili konuşması sırasında CHP'li ve MHP'li vekillerin oturduğu sıralardan Erdoğan'a bazı sözlü sataşmalar oldu. Erdoğan kürsüden milletvekillerine cevap verdi.

Erdoğan MHP sıralarından gelen itiraz ve eleştirilere: "Rahatsız mı oldun? Rahatsız mı oldun? Terörün karakteri böyledir. Akrep gibi eninde sonunda sokar. Siz bu kürsülerde çok acemisiniz, öğreneceksiniz" diye seslendi.

MHP sıralarından gelen "Doğu'ya gidebiliyor musunuz?" sorusu üzerine Erdoğan "Biz o bölgeye çok gittik, biz sürekli gidiyoruz. Oralarda teşkilat bile kuramadınız. Bin yıldır verdiğimiz mücadeleyi bugün de yarın da devam ettireceğiz" dedi.

TBMM Yeni Yasama Dönemi Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:

23 Nisan 1920'den bugün 25. dönem milletvekillerine şükranlarımı sunuyorum. Bu yasama yılı vesilesiyle tüm şehitlerimizi rahmetle minnetle anıyorum.

TBMM'nin 25. dönemi kısa sürmüş olabilir ama çözüm üretme noktasında çok büyük anlama sahiptir. Bir hükümet kurulmamış olmasına rağmen Türkiye Anayasası'nı uygulayarak büyük bir demokratik olgunluk göstermiştir.

Hükümet kurulamaması durumunda Türkiye aylarca krizin pençesinde kıvranmıştır. Siyasetin çözüm üretemediği noktada demokrasimiz maalesef kesintiye uğramıştır.

Ülkemizde siyasetin de devletin de kurumsallaşma noktasındaki aşamayı test ettik ve ulaştığı başarı noktasını gördük.