Akçakale sınır kapısında bekleyen Suriyeliler Telabyad’ a geçişlere izin verilmesi üzerine geçişlere başladılar. Yaklaşık 500 Suriyeli, Akçakale Gümrük kapısında pasaport ve kimlik işlemlerinin yapılmasının ardından ülkelerine giriş yaptı. Şanlıurfa’nın Akçakale sınır kapısından Telabyad’ a geçişlere izin verileceği haberleri üzerine yaklaşık 500 Suriyeli sınır kapısına akın etti. Özel harekat polislerinin de aralarında bulunduğu güvenlik güçleri bu hareketlilik üzerine sınır hattındaki güvenlik önlemlerini artırdı.

Suriye'nin Türkiye sınırındaki Telabyad kentinin IŞİD kontrolünde bulunduğu dönemde mayın ve bombalı tuzaklar döşendiği ileri sürülerek, ilçenin güvenli olmadığı gerekçesiyle geçişlere bir süredir izin verilmiyordu. Kentteki Telabyad Sınır Kapısı'nın kontrolünü ele geçiren Özgür Suriye Ordusu ve PYD güçleri, geri dönmek isteyen bölge halkı için güvenli olmadığı gerekçesiyle sınır kapısını açmamıştı.

Kapının bugün açılacağının duyulması üzerine ise yaklaşık 500 Suriyeli yanlarına yiyecek ve içecek alarak, Akçakale sınır kapısına gelerek kapının açılmasını beklemeye başladı. (DHA)



IŞİD antik kent Palmira'ya mayın döşedi

IŞİD antik kent Palmira'ya mayın döşedi