Türkiye çapında yapılan operasyonların hedefinde PKK, DHKP-C ve IŞİD terör örgütleri yer aldı. Bunların dışında İzmir'de de Gülen cemaatine yönelik bir operasyon daha gerçekleştirildi. Eş zamanlı 13 ilde yapılan operasyonlarda 251 kişi gözaltına alındı.

Başbakanlık Koordinasyon Merkezi'nden yapılan açıklamada, "Vatandaşlarımıza ve güvenlik güçlerimize karşı silahlı eylem gerçekleştiren ve eylem hazırlığı içinde olduğu değerlendirilen çok sayıda kişiye yönelik eş zamanlı olarak 13 ilde operasyon yapılmıştır. Bu kapsamda şu ana kadar terör örgütlerine mensup toplam 251 kişi gözaltına alınmıştır" denildi.

İSTANBUL'DA DEV OPERASYON

İstanbul'da bazı terör örgütlerine yönelik operasyonda şu ana kadar 36'sı yabancı uyruklu 98 kişi gözaltına alındı.



İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nün koordinesinde, DAEŞ, PKK'nın gençlik yapılanması DG/H ile DHKP/C'nin de aralarında bulunduğu terör örgütlerine yönelik yaklaşık 5 bin polisin katılımıyla aralarında Bağcılar, Başakşehir, Küçükçekmece, Sultangazi, Gaziosmapaşa, Eyüp, Beyoğlu ve Sarıyer'in de aralarında bulunduğu 26 ilçede 140 adrese operasyon düzenlendi.

Operasyonda şu ana kadar 36'sı yabancı uyruklu 98 şüpheli gözaltına alınırken, aramalarda 6 silah ve çok sayıda örgütsel dokümanın ele geçildiği öğrenildi.

ANKARA'DA PKK VE DEAŞ OPERASYONU    

Sabah saatlerindeki operasyonun önemli ayaklarından biri de Ankara... Terör örgütleri PKK ve DAEŞ bağlantılı kişilere yönelik 12 ayrı adrese düzenlenen operasyonda, 9 kişi gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, il genelinde 12 farklı adrese eş zamanlı operasyon üzenledi. Sabah erken saatlerde düzenlenen operasyona çok sayıda polis katıldı.

Operasyonda, PKK ve DAEŞ bağlantılı olduğu belirlenen 9 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Çok sayıda örgütsel doküman ve dijital malzemenin ele geçirildiği öğrenildi.

İZMİR'DE IŞİD VE PARALEL YAPI OPERASYONU

İzmir'de polisler sabaha karşı terör örgütü IŞİD'e yönelik operasyon başlattı. Önceden belirlenen adreslere yapılan baskınlarda İŞİD'le bağlantılı 4 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Polis ayrıca 'Paralel yapıya' yönelik başka bir operasyon için de düğmeye bastı. Bu operasyonda da 15 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

BURSA'DA YDG/H OPERASYONU

Bursa'da sabah saatlerinde gerçekleştirilen terör operasyonunda PKK'nın gençlik yapılanması YDG/H üyelerine yönelik operasyonda 9 kişi gözaltına alındı.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki terör saldırısı sonrası Bursa'da yapılan gösterilerde polise taş atan, yol kapatan, eylemcileri provoke eden ve yaşı küçük çocukları protestolara katılmaya teşvik eden kişilerle ilgili çalışma yaptı.

Merkez Yıldırım ilçesinde Asayiş Şube Müdürlüğü ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekiplerinin desteğiyle düzenlenen perasyonda PKK'nın gençlik yapılanması YDG/H üyesi olduğu iddia edilen 9 kişi yakalandı.

POLİSE HAİN SALDIRIDA 17 GÖZALTI

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, bir polisin şehit edildiği birinin de yaralandığı silahlı saldırının ardından gerçekleştirilen operasyonlarda 17 kişinin gözaltına alındığını söyledi.