ANKARA / SÖZCÜ

PKK’nın Suriye kolu PYD’nin silahlı gücü olan YPG, Şah Fırat Operasyonu’na askeri destek verdiklerini resmen doğruladı. YPG açıklamasında, “Operasyon YPG Komutanlığımızın bilgisi dahilinde ve YPG Kobane güçlerimizin katılımıyla gerçekleşmiştir'' denildi. Türk birliklerine 300 silahlı YPG’li eşlik etti ve 5 kilometre boyunca güvenlik koridoru oluşturdu.

Türkiye sınırları dışındaki tek Türk toprağı olan Süleyman Şah Saygı Karakolu ve Türbesi için Suriye içine düzenlenen operasyonun detayları ortaya çıktı. PKK’nın Suriye kolu PYD’nin silahlı gücü olan YPG, bir basın açıklaması yaparak Şah Fırat Operasyonu’na askeri destek verdiklerini duyurdu.

YPG’nin açıklamasında, “Bu operasyon YPG Komutanlığımızın bilgisi dahilinde ve YPG Kobane güçlerimizin katılımıyla gerçekleştirilmiştir. Türk devletinin talebi ve koalisyon güçlerinin isteğini değerlendiren komutanlığımız, insani boyutları ön planda olan operasyonda bir sakınca görmemiş ve onay vermiştir” denildi.

İddiaya göre Kobani’ye giren Türk birliklerine 300 silahlı YPG’li, 5 kilometre boyunca güvenlik koridoru oluşturdu. Operasyonun, “Kobani üzerinden yerel Kürt yetkililerin desteğiyle” yapıldığı vurgulandı.