Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Başbakan Yardımcılığı görevinden istifa etmesini istediği Bülent Arınç’ın yüzde 100 paralelci olduğu bilinen bazı isimleri Bursa’dan aday yapmak istediğini öne sürdü. Gökçek, “Her üç aday adayı üst kurula Arınç'ın yoğun baskı ve gayretiyle çıkmış durumda” dedi.

AKPde “Bülent Arınç” gerginliği büyüyor. Gökçek’ten Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a ilişkin iddialar da gelmeye devam ediyor.

Gökçek: Arınç görevden alınmalı

Gökçek: Arınç görevden alınmalı


İlk olarak paralel yapının Arınç üzerinden AKP’ye darbe yaptığını savunan Gökçek, Twitter hesabından son olarak ise şunları kaydetti:

“Şimdi Bursa’dan telefon geldi. Arınç yüzde 100 paralelci olduğu bilinen M.E., M.T. ile Bayan S.Y.’i Bursa’dan aday yapmak istiyor. Her üç aday adayı üst kurula Arınç'ın yoğun baskı ve gayretiyle çıkmış durumda. Türkiye'de ki AK Parti’ye gönül veren tüm kardeşlerime çağrımdır. Tüm illerden adaylığa sızan paralelcileri mutlaka Genel Merkez’e bildirin. Bir tek paralele geçit vermeyelim. Paralelin oyununu bozalım.”
Gerek Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın muhtarlar toplantısında yaptığı açıklamalar gerekse de Gökçek’in iddialarının ardından gözler Başbakan Yardımcısı Arınç’a çevrildi.
Arınç’ın Çankaya Köşkü’ndeki Bakanlar Kurulu toplantısının ardından düzenleyeceği basın toplantısında açıklamalarda bulunması, gazetecilerin sorularını yanıtlaması bekleniyor.