Çanakkale'nin Biga İlçesi'ne bağlı Danişment Köyü'nde, başına çatıdan uçan metal sac isabet eden çiftçi 84 yaşındaki Abdullah Aydemir, yaşamını yitirdi.

Biga'nın Danişment Köyü'nde çiftçi Abdullah Aydemir, bugün saat 12.00 sıralarında fırtına nedeniyle evinin yanındaki ahırın çatısında oluşan hasarı onarmak istedi. Aydemir, çatının saclarını yerleştirmek istediği sırada kuvvetli rüzgar diğer parçaların uçmasına neden oldu. yerinden kopan sac parçalarından birinin başına isabet ettiği Aydemir, olay yerinde yaşamını yitirdi. Aydemir'in yakınlarının haber vermesi üzerine gelen jandarma ekipleri, inceleme yaptı, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

LODOS BURHANİYE'DE CAN ALDI

Balıkesir'in Burhaniye İlçesi'nin Börezli Mahallesi'nde, İbrahim Şendir adlı çiftçi sabah saatlerinde evinin bahçesindeki ahıra inek sağmaya gitti. Evli iki çocuk babası 50 yaşındaki Şendir, ineği sağarken, lodos nedeniyle ahırın çatısı üzerine çöktü. Başından ve yüzünden yaralanan Şendir, önce Burhaniye, ardından da Edremit Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Ancak yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şendir'in daha önce Burhaniye'nin Çallık Köyü'nde muhtarlık yaptığı öğrenildi. Daha sonra Börezli'ye yerleştiği öğrenildi.

ISPARTA'DA 2 YARALI

Isparta'da etkili olan şiddetli rüzgar nedeniyle kent merkezindeki belediyeye ait Halı Sarayı'nın çatısı uçtu, 2 kişi hafif yaralandı.

Isparta'da şiddetli rüzgar hayatı olumsuz yönde etkiledi. Dün gece itibariyle etkisini artıran rüzgar nedeniyle saat 15.30 sıralarında 'Isparta Belediyesi Halı Sarayı' olarak bilinen işhanının üstündeki tente çatı uçtu. Sac ve tahtadan oluşan çatı 6 Mart Caddesi'ndeki otobüs durağıyla seyir halindeki otomobilin üzerine düştü. Bu sırada olay yerinden geçen 2 kişi de hafif yaralandı.



İhbar üzerine olay yerine sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralılar ayakta tedavi edilirken, polis çevrede önlem aldı. Yola uçan tente parçaları ise şiddetli rüzgarın etkisiyle savrulmaya başladı. İtfaiye ekipleri binanın üstündeki diğer parçaları sabitlemeye çalıştı. Olay nedeniyle yol bir süre trafiğe kapatıldı.

Gelendost İlçesi'nde de 2 gündür etkili olan şiddetli rüzgar çatıları uçurdu. İlçedeki özel bir banka şubesinin bulunduğu binanın çatısı fırtınayla uçtu. Demir ve tahta parçalarından oluşan çatı şans eseri caddenin arka kısmına düştü.