Bugün saat 16.30 sularında NOKTA dergisinin binasına gelen polisler yetkililere, bu haftaki çıkan 24’üncü sayısına da toplatılma kararının geldiğini tebliğ etti.

DERGİNİN TOPLATILMASINA KARAR VERİLDİ
İstanbul 5. Sulh Ceza Hakimliği de, "Nokta Dergisi'nin söz konusu haberinin, basın ve yayın özgürlüğü ve habercilik kapsamı dışında, kışkırtıcı ve eleştirinin ötesinde, suç işlemeye alenen tahrik ve isyana çağrı niteliğinde yazı ve yorumlar içerdiği, buna göre talebin haklı; usûl, yasa ve yönetmeliklere uygun olduğu anlaşılmıştır" diyerek, savcılığın talebini kabul etti.

Hakimlik, derginin son sayısının 5187 Sayılı Basın Kanunu'nun 25/2. maddesi uyarınca toplatılmasına ve el konulmasına karar verdi.

Dergi binasındaki tüm dergiler polisler tarafından toplandı. Toplatma işleminin dağıtım yerlerinde de başladığı öğrenildi.

Toplatma kararıyla birlikte Nokta'nın Genel Yayın Yönetmeni Cevheri Güven ve Sorumlu Yazıişleri Müdürü Murat Çapan, da polis eşliğinde savcılığa ifadeye çağrıldı. Ekiplerin işlemlerinin tamamlamasının ardından Güven ve Çapan savcılığa ifadeye götürülecek.

NOKTA Dergisi'nin son sayısının 'Suç işlemeye tahrik' gerekçesiyle toplatılmasının ardından gözaltına alınan derginin Genel Yayın Yönetmeni Cevheri Güven ile Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Murat Çapan hastanede sağlık kontrolünden geçirildi.

Cevheri Güven ve Murat Çapan, önce Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından sağlık kontrolü için Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi. Bu sırada, basın mensuplarının Neden gözaltına alındınız sorusuna, Cevheri Güven 'Haber yaptığımız için gözaltına alındık' şeklinde cevap verdi.

Cevheri Güven ve Murat Çapan, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde adli tıp doktoru olmadığı için, polisler tarafından İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ne getirildi. Burada yapılan sağlık kontrolünün ardından, Cevheri Güven ile Murat Çapan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.



 

NOKTA DAHA ÖNCE DE TOPLATILMIŞTI
Nokta Dergisi'nin 18. sayısı da, "Cumhurbaşkanı'na hakaret" ve "Terör örgütü propagandası yapıldığı" gerekçesiyle toplatılmış, soruşturma kapsamında Nokta Dergisi Sorumlu Yazıişleri Müdürü Murat Çapan gözaltına alınmış, ancak mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Nokta Dergisi toplatılma kararı ve gözaltı olayını Twitter hesabından duyurdu.

İşte o tweet'ler;