Şenol GEZER-Habip ATAM/İSTANBUL

İstanbul Polisi, "Karagümrük Çetesi" lideri Nuri Ergin'in, 1 ay önce hastaneden firar eden oğlu Anıl Ergin'i, lüks bir sitede  yakaladı. Ergin'in diğer oğlu ise aranıyor.

Suç örgütüne yönelik operasyon, Kırklareli, Edirne ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce "ortaklaşa" ve "eş zamanlı" olarak yapıldı. Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığı, yaklaşık 6 ay önce belirlenen "çıkar amaçlı suç örgütü"ne yönelik emniyete talimat verdi. Yapılan teknik ve fiziki takiplerde, şebekenin, tehdit, hürriyeti tahdit, ihaleye fesat karıştırma, yağma gibi suçlar işlediği belirlendi. Çalışmaların tamamlanmasıyla, 3 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Yaklaşık 20 adrese yapılan baskında, 14 kişi gözalına alındı.

İstanbul'da yakalanan, 4 şüpheli arasındaki bir isim dikkat çekti. İstanbul Emniyeti'ne bağlı Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nce gözaltına alınan o şüphelinin "Karagümrük Çetesi" olarak bilinen suç örgütünün elebaşı "Nuriş" lakaplı, Nuri Ergin'in oğlu olduğu öğrenildi.



FİRAR ETMİŞTİ

Küçükçekmece, Halkalı'daki lüks bir sitede yakalanan Anıl Ergin, yaklaşık 1 ay önce Edirne'de gözaltına alınmıştı. Kalp hastalığı olduğunu söylediği için, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürülen Anıl Ergin, firar etmişti. Geniş çaplı arama başlatılmış, ancak Ergin bulunamamıştı. Ergin, organize polislerince gözaltına alınmasının ardından, öğlene doğru sağlık kontrolünden geçirildi. Soruşturma kapsamında, Anıl Ergin'in kardeşi Nurettin Ergin hakkında da yakalama kararı olduğu, şüphelinin henüz gözaltına alınamadığı belirtildi.



İstanbul'da eş zamanlı operasyon

İstanbul'da eş zamanlı operasyon