Paris'te dün akşam 7 ayrı nokta gerçekleştirilen terör saldırısı sonucu 153 kişinin öldüğü, 200'den fazlada yaralının olduğu bildirildi. Paris'ten gelen son dakika haberlere göre 5 saldırganın ölü olarak ele geçirildiği söyleniyor. Paris terör saldırısı ilk olarak Fransa ile Almanya arasında yapılan maçın oynandığı Stade de France yakınlarında bir patlama ile oldu. Patlama saat 21.15 civarında gerçekleşti.

Paris'te 7 ayrı yerde terör saldırısı gerçekleştirildi. İlk patlama yerel saatle 21:15 te Fransa ile Almanya arasında yapılan hazırlık maçının oynandığı Stade de France yakınlarında oldu. Bu ilk saldırıdan sonra Stade de France civarında iki patlama daha oldu. Paris'in 10 ve 11. Bölgelerine ise silahlı saldırılar gerçekleştirildi. Rue de Charonne, Rue de La Bichat, Rue de La Fontaine au Roi, Rue du Faubourg-du-Temple'da yayalara ates açıldı.

PARİS TERÖR SALDIRISINI TÜRK GÖRGÜ TANIĞI BÖYLE ANLATTI




Fransa’nın başkenti Paris, eş zamanlı gerçekleştirilen silahlı ve bombalı saldırılarla kana bulandı. Dünyayı şoke eden ve Fransa’da sınırların kapatılıp, olağan üstü hal ilan edilerek ordunun şehre inmesine yol açan Paris terör saldırısında en az 153 kişi hayatını kaybetti.


BATACLAN KONSER SALONUNDA 100 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ


Yedi noktaya düzenlenen Paris terör saldırısında, Bataclan konser salonunda bir rock konseri sırasında gerçekleşti. Yaklaşık 1500 kişinin olduğu Bataclan konser salonuna saldıran silahlı kişiler; önce el bombaları attı, ardından da içeri girerek yüzlerce kişiyi rehin aldı. Üzerlerinde patlayıcı düzenekler olan saldırganlar, rehin aldıkları kişilerden birçoğunu öldürürken; onlarca kişi de terörle mücadele ekiplerinin düzenlediği operasyonla kurtarıldı. Yetkililer, ABD’li grup Eagles of Death Metal’in (Death Metal Kartalları) verdiği konser sırasında gerçekleşen saldırıda en az 100 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı. Bataclan konser salonu, Ocak ayında terör saldırısına uğrayan karikatür dergisi Charlie Hebdo’nun eski ofisine sadece 200 metre uzaklıkta bulunuyor.

‘SOKAĞA ÇIKMAYIN’ UYARISI


Fransız polisi saldırıların ardından güvenlik önlemlerine ilişkin uyarılarda bulundu. Polis tüm Fransa halkına gerekli olmadıkça sokağa çıkılmaması için uyarıda bulundu. Paris terör saldırısı sonrası 153 kişinin hayatını kaybettiği ve 200'den fazla kişi yaralandı. Paris terör saldırısında yaralananlardan 40 kişinin durumunun ağır olduğu bildirildi. Paris terör saldırısı sonrası Eyfel Kulesi ışıkları kapatıldı.


“KAPI AÇIK”


Öte yandan Parisliler, sosyal medyada açtıkları “KapıAçık” hashtag’iyle kentte panik halindeki turistleri evlerine davet ediyorlar.

“TEKBİR SESLERİYLE SALDIRDILAR”


Paris’te birçok farklı noktada bombalı saldırı gerçekleşti. Saldırılardan birinin metro istasyonunda olduğu belirtilirken silah sesleri ve patlamaların ardından maçı izleyen Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, özel ekiplerce stattan uzaklaştırıldı. Öte yandan görgü tanıkları, saldırganların “Allah-u ekber” sesleriyle bombaları patlattıklarını öne sürdü.

PARİS TERÖR SALDIRISINI KİM NEDEN YAPTI İDDİALARI


Paris terör saldırısı sonrası ülkede olağanüstü hal ilan edildi. Fransa'ya giriş çıkışlar yasak edildi. Son bildirilen sayıya göre 153 kişi hayatını kaybetti. Peki Paris terör saldırısını kim neden yaptı? Paris terör saldırısını düzenleyenler hakkında birçok iddia bulunuyor. Bunlardan ilki IŞİD. Şu ana kadar üstlenen çıkmasa bile Paris terör saldırısında en ağır basan terör grubu olarak IŞİD gözüküyor. IŞİD'in son zamanlarda Suriye'de havadan ve karadan yapılan kendilerine yönelik hareketlere misilleme olarak sebep gösteriliyor. Bir diğeri ise El Kaide. IŞİD'in ortaya çıkmasından sonra ve Usame Bin Ladin'in öldürülmesinden sonra sessiz kalan terörist grubun yeniden ağırlığını koymak için böyle bir saldırı düzenleyebileceği düşünülüyor.