Habip ATAM-SÖZCÜ

Fatih Laleli’de 2 Ocak’ta, Ordu Caddesi üzerinde yürüyen Fadi B., yanına yaklaşarak polis olduğunu söyleyen 1 kişi tarafından durduruldu. Fadi B.’yi, 2 kişinin bulunduğu araca bindirip 32 bin dolarını alan ve Küçükçekmece’de araçtan indiren şahıslar ortadan kayboldu. Bu olaydan 1 gün sonra dolandırıcılar, bu defa Fatih İskenderpaşa Mahallesi’ndeki bir işyerini hedef aldı.  İşletme sahibi Ali E.’nin yanına gelerek “Edirne Kaçakçılık Şube Müdürlüğü’nden geliyoruz.” diyen sahte polisler, işyeri sahibini bir araca bindirdi. Ali E.’nin bin 500 Dolar'ını alan dolandırıcılar, işyeri sahibini Bağcılar’da araçtan indirdi.

"ÜZERİNDE BOMBA VAR"

Diğer bir olay ise, 13 Ocak’ta yine Laleli’de yaşandı. Döviz bürosu sahibi Bahram O’nun yanına gelen 2 sahte polis, kimlik gösterdi. “Üzerinde bomba varmış.” diye Bahram O.’yu bir araca bindirdi. Şüpheliler, üzerinde 23 bin Euro para bulunan Bahram O.’dan 16 bin Euro alıp, döviz bürosu sahibini serbest bıraktı. Dolandırıcıların 17 Ocak’ta gerçekleştirmek istediği bir eylem ise sonuçsuz kaldı.

ASAYİŞ POLİSİ, SAHTE POLİSLERİ YAKALADI

Asayiş Şube Müdürlüğü’ne sahte polislerle ilgili yapılan şikayetler üzerine, Dolandırıcılık ve Gasp Büro Amirliği ekipleri harekete geçti. Güvenlik kamera görüntülerini inceleyen sivil ekipler, 7 kişilik sahte polis şebekesini ortaya çıkardı. Şüpheliler yapılan baskınla gözaltına alındı. Aramalarda, 2 tabanca ve 1 sahte polis kimlik kartı ele geçirildi.  Emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edilen şüphelilerden 5’i tutuklandı.