MEB, Türkiye'de 857 bin 259 öğrencinin girdiği Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı ile ilgili beklenen duyuruyu gerçekleştirdi. PYBS sonuçları adayların erişimine açıldı. Peki PYBS sonuçları nasıl öğrenilir, sorgulama nasıl yapılır? Bunun için MEB, PYBS adaylarını aşağıdaki adre yönlendiriyor. PYBS sonuç sorgulama için aşağıdaki bağlantıya tıklayıp açılan sayfada istenen bilgilerinzi girmeniz yeterli.

PYBS Sonuçlarını sorgulamak için tıklayınız

PYBS SONUÇLARI SONRASI TERCİH DÖNEMİ


Sınava giren öğrencilerden 10 ve 11’inci sınıflar 03-14 Ağustos 2015 tarihleri arasında okul müdürlüklerine başvurarak parasız yatılılık için pansiyonlu okul ve bursluluk tercihlerini yapacaklar ki tercihte bulunmayan öğrenciler haklarını kaybedecekler. MEB'in açıklamasına göre PYBS yerleştirme sonuçları 25 Ağustos 2015 tarihinde ilan edilecek.

Ortaöğretim kurumlarında ise parasız yatılı olarak okumaya hak kazanan öğrencilerin kayıt işlemleri, kazandıkları pansiyonlu okul müdürlükleri tarafından gerçekleştirilecek ve kayıt işlemleri 25 Ağustos 2015 tarihinde başlayıp 9 Eylül 2015 günü saat 17.00’ye kadar devam edecek.

Bursluluğu kazanan ortaokul ve imam hatip ortaokulları ile ortaöğretim öğrencilerinin bursluluk kayıt işlemleri ise, öğrencilerin öğrenim gördükleri veya kayıt yaptırdıkları okul müdürlükleri tarafından yapılacak ve kayıt işlemleri 30 Eylül 2015 günü saat 17.00’ye kadar sürecek.