Mehmet Serbes-OSMANİYE

Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi Ayvalık Köyü'nde PKK’lı  teröristlerce jandarma karakoluna düzenlenen saldırıda şehit olan 30 yaşındaki Jandarma Yüzbaşı Ali Alkan'ın Osmaniye'deki baba ocağına ateş düştü. Oğlunun şehit haberini alan baba Hasan Kalkan, “Yavrum vatan uğruna şehit oldu. Onun cennette yeri var ancak bu işe bulaşanların ocaklarına ateş düşsün, Allah onları da bu duruma düşürsün” dedi.

ŞEHİT YÜZBAŞI EVLENMEMİŞ

Teröristlerin açtığı ateş sonucu iki askerle birlikte yaralanarak hastaneye kaldırılan ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan Yüzbaşı Ali Kalkan’ın şehit olduğu haberini önceki gün sabaha karşı saat 03.00 sıralarında Osmaniye Garnizon Komutanı Albay Şefik Atak tarafından baba Hasan Kalkan’a verildi. Fatih Mahallesi 3026 Sokak’ta kızı Filiz Günbaran’ın evinde kalan 60 yaşındaki Hasan Kalkan, şehit olan oğlu Ali Kalkan’ın bekar olduğunu, ağabeylerinden birinin yarbay, diğerinin ise astsubay başçavuş olduğunu söyledi.



ANNESİNİ 1,5 YIL ÖNCE KAYBETTİ

Ankara'dan 1.5 yıl önce Şırnak'a tayininin çıkan Şehit Yüzbaşı Ali Alkan'ın annesi Fatma Alkan'ın da tayin olduğu günlerde yaşamını yitirdiği belirtildi.  Oğluyla 3 gün önce konuştuğunu belirten şehit babası Hasan Alkan, "Benim çocuğum vatan uğruna şehit oldu. Onun cennete yeri var. Ama bu işe bulaşanların Allah belasını versin. Ocaklarına ateş düşürsün. Allah onları da bu duruma düşürsün. 3 gün önce görüştüm. Bizden bayram kömbesi (kurabiye) istedi. Ona bir paket gönderdim. Ama daha eline bile ulaşmamıştır" dedi.


"41 terörist öldürüldü"