Kişilerin SGK üzerinden açılan sigortası sayesinde emekli olması güvence altına alınırken, kişilerin emekli olmak için gerekli tüm şartları sağlaması gerekir. Emeklilik kriterlerinin sağlanması sonrasında başvuru ile emekliye ayrılan kişilere aynı zamanda emekli maaşı bağlanmaktadır. Emekli maaşı sayesinde kişiler çalışmadan gelir elde ederken, bu konuda çalışılan süre içerisinde dahi bilgi almak mümkündür. Ne kadar emekli maaşı alırım sorgulaması ile tüm çalışan kişiler, emeklilik döneminde kendisine bağlanacak maaş miktarını öğrenebilir. Ne kadar emekli maaşı alırım sorgulama sayfasına giriş yapıldığında aşağıdaki gibi bir ekran açılır.

SGK'NIN RESMİ NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM UYGULAMASI İÇİN TIKLAYINIZ



Esgm-sgk.com sitesinin hazırladığı Ne kadar emekli maaşı alırım rehberine göre sonucun öğrenilmesi için kişilerin resimde görülen formu doldurması gerekiyor. Formda T.C. kimlik numarası gibi kimlik bilgileri istenmektedir. Bilgilerin girilmesi sonrasında sorgulama butonuna tıklanmasının ardından ne kadar emekli maaşı alırım işlemleri de tamamlanmaktadır. Böylece kişiler kolay bir şekilde ne kadar emekli maaşı alırım sayesinde ne kadar maaş alacağını öğrenirken, emeklilik ile ilgili maddi yönden merak edilenler de sonuçlanmaktadır. Bu bakımdan maaş ile ilgili her türlü soru ve sorunda kişiler ne kadar emekli maaşı alırım sorgulaması yapabilir.

Ücretsiz bir şekilde sunulan ne kadar emekli maaşı alırım uygulamasında en çok yaşanan sorun SSK sicil numarasının bilinmemesidir. Kişiler SSK sicil numarasını öğrenmek ve ne kadar emekli maaşı alırım sorgulamasını yapmak için önceden 4A hizmet dökümü alarak sigorta bilgilerini öğrenebilir. Böylece ne kadar emekli maaşı alırım sayfasında istenen SSK sicil numarası bilgisi de girilebilir.