Foto: Tesla Motors


Günümüzde kaynağı hızla azalan ve dünyanın en pahalı satış fiyatlarından birine sahip olduğumuz petrolün bu durumu otomobil üreticileri tarafından alternatif yakıtlara ve özellikle son dönemde ise elektrikli arabalara yönelmelerine sebep oldu. Bu noktada birçok atılımları ile tanınan ünlü isim Elon Musk tarafından kurulan Tesla Motors isimli firma, adını aldığı Nikola Tesla’ya da saygı duyarak sadece elektrikli otomobil üreten bir otomotiv firması olarak tanınıyor.

Bundan bir süre önce ülkemize de giriş yapacağı konuşulan firmanın geçtiğimiz günlerde resmi adımı gerçekleşti ve Tesla Motorları Satış ve Hizmetleri Limited Şirketi adındaki Türkiye ayağı resmi olarak kuruldu. Resmi adımların atılması sonrası yönetim koltuğuna gereken isimlerin de alınması ile ülkemizdeki elektrikli araç kullanım oranını ciddi oranda etkilemesi beklenen Tesla’nın ilk galerisi de İstanbul’da açılacak.

Webtekno’da yer alan habere göre şu anda satışta olan Model S ve Model X serisi araçlarını ülkemize getirecek olan Tesla’nın yüksek fiyatları ilk etapta ünlü kişiler ve iş adamları tarafından ilgi görmesi beklenmekte. İlerleyen yıllarda ekonomi sınıfını da dahil etmek isteyen Tesla’nın bu sınıfa ait modellerinin de üretilmesiyle benzin fiyatlarının tavan yapmış olduğu Türkiye’den iyi bir gelir ve satış başarısı bekleyen Tesla Motors’un Anadolu’da da birçok yatırımı olabileceği konuşuluyor.