Günlük yaşamımızın bir parçası olmasına çok az kalmış öyle teknolojiler var ki; adeta bilim-kurgu filmlerinden fırlamış gibi görünüyorlar. Her geçen gün akıllanan ev eşyalarından ya da başka bir işi daha başarabilmiş yeni bir robottan ziyade bu teknolojiler çok kısa süre sonra bambaşka deneyimler yaşatacak ya da hayatımızı daha kolay hale getirecek.
İşte tr.fobito.com’un hazırladığı liste ile adeta gelecekten günümüze gelen teknolojiler...

Elektronik Cihazları Hareketlerinizle Kontrol Edebiliyorsunuz
Myo isimli firmanın geliştirdiği bu cihaz, kolunuzdaki kasların hareketleri ile yaptığınız jesti algılıyor ve Bluetooth ile bağlı olduğu cihazı dilediğiniz gibi kontrol etmenize imkan veriyor. Artık videolarınızı elinizi kaldırarak durdurabilecek, müziğin sesini parmaklarınızı birbirine sürterek kısıp açabileceksiniz.

Tabelaları Görüntüleyerek Tercüme Edebiliyorsunuz
Yabancı bir ülkeye gittiğinizde en büyük sorunlardan biri de uyarı tabelalarını ya da önemli olabilecek yazıları okuyamamak. Ancak bu sorununuzu çok yakında bir kamera uygulaması ile çözecek ve tabelaları görüntüleyerek kendi dilinize çevirebileceksiniz.

Banyo Dolu İken Renk Değiştiren Kapı Camı
Kapı kilitlendiğinde renk değiştiren, içerisi boşken ise saydam olan ve arkasını görmenizi sağlayan bu cam da günümüzün sahip olunması mümkün ürünleri arasında.

Çöpünüzü Takip Eden Kova
Üzerindeki sensörler ile havaya attığınız çöpü takip eden ve çöpü yakalamak için nereye düşeceğini hesaplayan bu kova, ofislerin en büyük yardımcılarından biri olacak yakın zamanda.

İçini Gösteren Buzdolabı
Buzdolabından atıştırmalık bir şeyler almak için kapağını açıp dakikalarca baktıktan sonra bir şey bulamayanların hayatını kolaylaştıracak olan bu sistem de kapağı açmadan buzdolabının içindekileri görmenize imkan veriyor.

Kendi Kendini Gidebilen Otomobiller
Google’ın neredeyse son aşamasına geldiği kendi kendini süren otomobiller de bilim-kurgu filmlerinden yıllar sonra en nihayetinde hayatımıza giriyor.

Çevre İle Etkileşimli Reklam Tabelaları
Bir saç bakım ürünü firmasının yaptığı reklamda bir istasyonun tabelasında duran kadının saçları, tren istasyona yanaştığında savrulmaya başlıyor. Bunu ise trenin zamanına bağlı olarak değil, trenin gelişini anlayan sensörler ile yapıyor