Türklerin yaradılış destanı şöyle başlar: Daha hiçbir şey yokken, uçsuz bucaksız bir gökyüzü ve uçsuz bucaksız su vardı. Gökyüzünde yalnız olan Tanrı Kayra Han’ın canı sıkılıyordu.
Ne yapayım?
Diye düşündü.
Suyun içinde ışıklı bir dalgalanma oldu. Nurdan bir kadın hayali belirdi ve Tanrı’ya “yarat” deyip kayboldu. Kayra Han kendine benzer birini yarattı ve adına “kişi” dedi. Böylece eski Türk düşüncesine göre Tanrı’ya bile yaratma ilhamını nurdan bir kadın hayali verdi. Tanrılar, tanrıçalar gün ışığında su köpüğünden doğdular. Ağaç kabuğunda anne rahmine düştüler.
Türk, kadını eşit sayar.
Suyu ve ağacı korur.
Türk destanları!
Türkçe söylenir, yazılır.
Ergenekon, Türklerin yüzyıllarca çift sürerek, av avlayarak, maden işleyerek yaşayıp çoğaldıkları, etrafı aşılmaz dağlarla çevrili mukaddes toprağın adı oldu. Demirden dağları eritip çıktılar. Türkçe konuşarak, yazarak, üreterek 16 devlet kurdular ve 16 devletin askerlerinin dili hep Türkçe oldu.

* * * *

Türkçeyi aşağıladı.
Daha dün “Türkçe ile felsefe yapılamaz” diyordu. Lafının tükürüğü kurumadan, “tarihteki Türk kıyafetine” sarıldı. Türk askeri kıyafetiyle “Yapma Destan” üretiyor. Kırmızı halı ile kaplı 40 basamaklı makam merdiveninin iki yanına tarihteki 16 Türk Devleti’nin askeri kıyafetini giymiş erlerin arasından indi. Kırmızı halıda bekleyen Filistin Devlet Başkanı Abbas’a sarıldı.
İkişer kez öpüştüler.
Abbas’ı var.
Destanı yok.
Camiyi yık. Adaleti yıkma. Bu sözü samimi Müslümanlar çok sever.
Saray’ı yıkmıyor.
Adaleti yıkıyor.
Meclis’te AKP’liler “yeni bir torba” yasa tasarısı hazırladılar. Adaletin; “İstanbul tarihi silüetini kirleten gökdelenin tıraşlanması” kararı ile “Abbas öpülen Kaçak Saray’ın” yıkılmasını isteyen mahkeme kararını geçersiz kılmak için harekete geçildi.

* * * *

Ben de size bu köşede “İstanbul tarihi silüetini kirleten Zeytinburnu’nda dikili o çirkin gökdelenlerin tıraşlanmayacağını” birkaç kez yazmıştım. Çünkü 6 iktidar seçkini: Feyzullah Kıyıklık (AKP İstanbul Milletvekili), Adem Baştürk (AKP Büyükşehir eski Genel Sekreteri), Köksal Tandıroğlu (AKP Büyükşehir Genel Sekreter eski yardımcısı), Sefer Kocabaş (AKP Büyük Şehir İmar Komisyonu Başkanı), Hasan Albayrak (AKP Zeytinburnu Belediyesi İmar Komisyonu Başkanı), Nihat Zeybekci (AKP Milletvekili ve şimdinin Ekonomi Bakanı) bu silüet katili gökdelenden kat sahibi olmuşlardı.

* * * *

Ben bu yazıyı bitirdim. Şehircilik Bakanı, “Torba yasadan silüet kirletici gökdeleni yıkımdan kurtaracak maddeyi çıkaracaklarını” açıkladı.
İster İnan.
İster inanma.
Şehircilik Bakanı sözünde samimiyse; “O gökdelenin kararı çıkmış katlarının yıkılması” için niçin AKP’li belediyeleri zorlamıyor?

VIP soygun!

CHP’li Haluk Koç, “3. VIP Torpil Listesini” de açıkladı. Meclis Başkanı dahil AKP’li bakan, milletvekili, üst düzey bürokrat ve AKP örgütü önde gelenlerinin oğulları, kızları, yakınları, akrabalarının “KPSS sınavına girmeden” devlet kadrolarına yerleştirilenler; isim isim yayınlandı. Bu “VIP Soygun” sayılır: Namuslu, dürüst, çalışkan insanların hakkını çalmak. Türkiye tarihinde bu kadar yoğun hırsızlık hiç yaşanmadı.