Bir el uzatın! Bir akıl verin! Siz nasıl yaptınız da “O kadar rüşvet belgesi, ses tapesi, gizli çekim kaseti ve vicdan kanatan makul şüphe karşısında 4 bakanın rüşvetçi olmadığına” hem kendiniz inandınız, hem Cumhurbaşkanınızı, hem Başbakanınızı, hem Meclis’te partili milletvekillerinizi, hem de sizi tutan yalaka gazeteci yazarlarınızı sevindirebildiniz?
Böyle mektup yazsa!
Yardım istese!
Yalvar yakar olsa!
Hakkı var!
Çünkü ABD’de Virginia Valisi’ni “2 yıl hapse mahkum ettiren rüşvet miktarı” Türkiye’de “aklanıp paklanan bakanların bir kol saati” kadar etmiyor.

* * *

Aynı haftaya denk geldi.
Dokuzlar yani Meclis Yolsuzluk Komisyonu’nun dokuz üye milletvekili, (Ayşe Türkmenoğlu AKP Konya- Bilal Uçar AKP Denizli- Yusuf Başer AKP Yozgat- İlknur İnceöz AKP Aksaray- Yılmaz Tunç AKP Bartın- Mustafa Alkış AKP Konya- Hakkı Köylü AKP Kastamonu-Kemal Şerbetçioğlu AKP Bursa- İsmet Su AKP Bursa) hepsi hukuk fakültesi okumuş, avukat olmuş, kimisi savcılık, hakimlik bile yapmışlar; fakat “Bakanlar çaldım dese bile biz inanmayız” diyebildiler. Dokuzların, 4 rüşvet zanlısı bakanı akladığı hafta Virginia eski Valisi Mc Donnell, “hediye alarak çıkar sağlamak suçundan” 2 yıla mahkum oldu.

* * *

Çok benziyor.
Tapeler aynı.
Kasetler aynı.
Makul şüpheler aynı.
Virginia Savcısı da, tıpkı Türkiye’deki savcıların yaptığı gibi teknik takip yapmış, telefon dinlemiş, tape kayıt etmiş, kaset çekimi yaptırmış, belgelemiş.
Bu sefil Virginia Valisi!
Bir işadamı bulmuş.
Kızının düğününün 15 bin dolarlık masrafını ödetmiş. Eşinin 20 bin dolarlık alışveriş faturasını ödetmiş. Kendi koluna 6 bin 500 dolarlık Rolex saat hediye kabul etmiş. Vali, eşi ve çocukları umreye gitmemiş fakat işadamının uçağına binip onun lüks yazlık evinde uzun bir tatil yapmışlar. Tatil yaparken 11 farklı hediye kabul etmişler ve bir de 120 bin dolar faizsiz borç almışlar.
Virginia savcısı!
Belgeleri topladı, koydu.
Mahkeme davayı gördü.
Vali 2 yıl hapis yedi.

* * *

Dokuzlardan akıl soruyor.
Benim yediğim rüşvet.
Sizin bakana takılan saat parası.
Ben nerede hata yaptım?
2 yıl hapis yedim.
Siz 4 bakanı akladınız.
Hukuk nasıl oluyor da Türkiye sınırlarında değişime uğruyor?
Ahmak Vali!
Şaşkın Vali!
Rüşvetçi Vali!
Dokuzların arkasında; onları 5 ay sonra yapılacak seçimlerde listelerin seçilebilecek yerlerine yerleştirecek bir parti önderinin olduğunu göremiyor.
Kör Vali!
Arkasız Vali!
Şanssız Vali!
Türkiye’de Vali olsaydı.
İçişleri Bakanı olacaktı.

Sorular!

TOKİ Savurganlık Sarayı’nın yapımına 409 milyon TL aktardı. Sağlık Bakanlığı’na 536 milyon TL aktardı. Emniyet Genel Müdürlüğü’ne 634 milyon TL aktardı. Kuzey Ankara Kent Girişi Projesi’ne 825 milyon TL aktardı. Milli Eğitim Bakanlığı’na 479 milyon TL aktardı. Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü’ne 555 milyon TL aktardı. Emlak Konut GYO ise Çamlıca Camii Projesi’ne 10 milyon TL bağış parası aktardı. Emlak Konut ayrıca cemaati olmayan Çamlıca Camii’ne 40 milyon TL aktararak bir tünel inşa etme yükümlülüğü altına girdi. Çamlıca Camii’ni yapan firma kayrılan firmadır. TOKİ ile Emlak Konut, yeni zengin yaratan, soygun kapısı oldu. Bunlar doğru mudur? Yanlış mıdır? Gerçeği kim söyleyecek?