Federal İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere (CDU) ve Adalet Bakanı Heiko Maas (SPD) tarafından açıklanan tasarıya göre, insanların hayatına kasteden, yaralama olaylarına karışan, cinsel suç işleyen, mala zarar veren ya da polis memurlarına direnmekten ötürü hapis cezasına çarptırılan yabancılar (18 yaşından küçük de olsa- gençlik cezası) kolayca sınır dışı edilebilecek.

Foto: Reuters


Bild Online`ın bildirdiğine göre, sınır dışı edilmesinde cezanın tecilli olup olmamasına bakılmayacak. Söz konusu suçlar nedeniyle bir yılın üzerinde bir ceza alanların sınır dışı edilmeleri çok daha kolay olacak.

Yasanın sertleştirilmesini savunan İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere,`Bu, burada sığınma talebinde bulunan, ancak işlediği suçlar nedeniyle sınır dışı edilmeyeceğini düşünenlere karşı devletin atacağı sert ama doğru bir adım` dedi. Bakan de Maiziere, yasanın sertleştirilmesinde Köln`de yaşanan taciz olaylarının etkili olduğunu da söyledi.

Adalet Bakanı Heiko Maas ise, Almanya`da suç işleyenlere karşı kararlılıkla mücadele edilmesi gerektiğini belirterek, suç işleyen yabancıların sınır dışı edilmelerinin bu kararlılığın bir göstergesi olduğuna vurgu yaptı.

Öte yandan, Köln`de yaşanan taciz olaylarının muhtemel yarın Federal Parlamento`da görüşülmesi bekleniyor.

DHA