130 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırıları sırasında teröristlerin önemli hedeflerinden biri Bataclan konser salonuydu. Salonu basan teröristler burada yaklaşık 90 kişiyi öldürmüştü.

Saldırıların birinci yıldönümünden bir gün önce Bataclan konser salonu izleyicilerine yeniden merhaba dedi. Konser hayatını kaybedenler için saygı duruşuyla başladı. Sting konserin başında, "Onları asla unutmayacağız" dedi. Sting konserine geçen yılki terör saldırısından sağ kurtulmayı başaranların yanı sıra saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınları da da katıldı.

Fransız medyasında yer alan haberlerde Sting'in konserden ücret almayacağı, bilet gelirlerinin kurban derneklerine bağışlanacağı belirtildi.

Saldırıların meydana geldiği Saint-Denis semtinde ve Bataclan konser salonunda bugün anma törenlerinin düzenleniyor. Öte yandan teröristlerin hedefi olan kafe ve restoranların yakınında bir fener festivali düzenlenecek. Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo ve Cumhurbaşkanı François Hollande'ın da törenlerde hazır bulundu.

hollande4324

Paris'i kana bulayan saldırıların radikal İslamcı IŞİD örgütü militanları tarafından düzenlendiği ortaya çıkmıştı. Saldırıların ardından Paris'te Olağanüstü Hal (OHAL) uygulaması yürürlüğe girmişti.