Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, atanamayan öğretmen intiharları için “Gösterişçi intihar eylemi diye bir sendromdan bahsediliyor” Dedi. Bakan Avcı'nın açıklamalarının ardından sosyal medyada Milli Eğitim Bakanlığı kısa sürede TT oldu.

Öğretmen intiharlarıyla ilgili “tarihe geçecek bir tespitte” bulunan Bakan Avcı, "İlgi çekmek için intihar ediyorlar" Dedi. Milli Eğitim Bakanı başlığıyla açılan hasthag'e tepki twitleri yağıyor.


Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, Milli Eğitim Bakanlığı ve bağlı kuruluşların bütçe görüşmelerinde, milletvekillerinin soru ve eleştirilerine cevap verdi. Öğretmen intiharlarıyla ilgili “tarihe geçecek bir tespitte” bulunan Bakan Avcı, "Öğretmenler ilgi çekmek için intihar ediyor" Dedi.

Bakan Avcı'nın bu açıklamasına sosyal medyadan da çok sayıda tepki geldi. Twitter'da Milli Eğitim Bakanlığı'na ve Bakan Avcı'ya tepki twitleri yağıyor.



"ÖZÜR DİLEDİKTEN SONRA İSTİFA ET"

İşte o paylaşımlardan bazıları:
- Yerçekimsel dalgalar teorisi 100 yıl sonra ispatlandı. Sırada "ilgi çekmek için gösteriş intiharları" teorisi var.

- Atanamayan öğretmenler 'Gösteriş' için intihar ediyormuş! Bu sözlerin sahibi Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı özür diledikten sonra istifa et!

- Milli Eğitim Bakanını matematikteki etkisiz eleman olarak kabul ediyorum artık .....yorumsuz.....

- Öğretmenlik kutsal bir meslektir sayın Milli Eğitim Bakanı sözleriniz incitici olmuş.

- Eyy Milli Eğitim Bakanı !!! Saçmalayacağına tüm öğretmenlerin istihdamını sağlayacak çözümleri ürette ilgi çekemesinler

- "Milli Eğitim Bakanı"mız canımız ciğerimiz ölüyorum da acaba ilginizi çekebildim mi?
- Ey Milli Eğitim Bakanı Türk Eğitim Sisteminde 2 eksik var. 1-Eğitim 2-Sistem

-  Milli Eğitim Bakanı atamayanlara gösteriş için intihar ediyor diyecek kadar küçüldünüz

- Milli Eğitim Bakanı "Öğretmenler ilgi çekmek için intihar ediyor" demiş. Ne söylesem az bizim vicdanımza ne oldu ne ara insanlığımızı kaybettik

- Milli Eğitim Bakanı: Atanamayan öğretmenler ilgi çekmek için intihar ediyor" Bu nasil bir mantık Allah aşkına! - Milli Eğitim Bakanı ... Şaka mısınız? Milli?? Eğitim?? Tabi Türkiye' de olmayan kavramlar...