MERSİN'de, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İl Müftülüğü'nün ortaklaşa hayata geçirdiği 'Minik Yürekler Kardeşlik Bilincinin Farkında' projesi tepki gördü. Hedef kitlesi ilkokul öğrencileri olan, çocukların 4 gün okulda eğitim alıp 1 gün de camide olacağı proje, Eğitim-Sen Şube Başkanı Sinan Muşlu ve ve Alevi Kültür Dernekleri Mersin Şubesi Başkanı Hasan Kılavuz tarafından eleştirildi.
Merkez Yenişehir ve Toroslar İlçelerinde eğitim veren Osmangazi İlkokulu, Atatürk İlkokulu, Bahriye İlkokulu, İbrahim Karaoğlanoğlu İlkokulu, Osmaniye İlkokulu ve Çavuşlu İlkokulu'nda uygulanan proje, 3 ay sürecek. İmzalanan protokolde, proje amacı 'İlkokul öğrencilerimizin camileri ziyaret ederek tanımaları kapsamında hazırlanan sosyal içerikli proje ile ilgili esas ve yükümlülükleri belirlemek' olarak belirtilirken, proje Mersin Milletvekili CHP'li Serdal Kuyucuoğlu tarafından soru önergesi olarak TBMM gündemine de taşındı.
İPTAL DAVASI AÇILACAK
Projenin iptal edilmesi için dava açmaya hazırlandıklarını ifade eden Muşlu, "Bu proje, laiklik ilkesine uygun hareket etmesi gereken eğitim alanının giderek dinselleştirilmeye başlandığının açık bir göstergesidir. Kolay kabul edilecek bir isim konmuş. Haftada bir gün çocukları camiye götürmek ve imamın sohbetlerini dinletmeye dönük bir çabanın doğru bir proje olmasığı kanısındayız. İmza kampanyaları başlatacağız. Valilik makamından projenin durdurulmasını talep edeceğiz. Anlaşılan o ki, Mersin'de bir pilot proje olarak hayata geçiriliyor. Esas Hedef 2016-2017 eğitim öğretim yılında her yerde bu uygulamayı hayata geçirmektir" dedi.
'SÜNNİLEŞTİRME PROJESİ'
Alevi Kültür Dernekleri Şubesi Başkanı Hasan Kılavuz ise, hayata geçirilen projeyi gizli bir proje olarak değerlendirerek şunları söyledi:
"Bu projeyi kesinlikle kabul etmiyor, şiddetle reddediyoruz. Aleviler açısından, bu projenin altında yatan, bizim çocuklarımızı sünnileştirme ve zorla camiye götürme projesidir. Müftünün, imamın ya da hocaların telkinleriyle kendi inancından uzaklaştırıp başka bir inancın içine sokma projesidir. Alevileri asimile etme politikasıdır. Belli okulları seçmişler ve o eylem alanlarında çocuklarımızı mahalle baskısı, okul baskısı ve öğrenci baskısı oluşturarak camiye götürme projesidir." 
CHP'li milletvekili Serdal Kuyucuoğlu ise, projeye ilişkin olarak Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı tarafından yazılı olarak yanıtlandırılması talebi ile soru önergesi verdi.
İl Müftü Vekili Mahmut Atıcı tepkiler üzerine resmi protokolün gereğini yaptıklarını söylemekle yetindi.

DHA