Fettulahçı Terör Örgütü'nün finansörü olduğu iddiasıyla aranan ve şirketlerine kayyum atanan Koza - İpek Holding sahibi Akın İpek'in lüks otomobilleri satılıyor.

Foto: Cihan


Koza Holding bünyesindeki şirketlere atanan kayyum heyeti, yaklaşık 25 milyon TL değerindeki Akın İpek'e ait 22 lüks otomobili açık arttırma yoluyla satacak. Değeri 6 yüz bin ila 1.3 milyon lira arasında değişen araçlar 16 Nisan günü Ankara'da bulunan Congressium Salonu'nda ihaleye çıkarılacak. Satılacak otomobiller arasında Lamborgini Aventador LP, Ferrari 458 Italia, Mercedes Maybach S500, Bentley Continental, Porsche Cayenne, Cadillac Escalade gibi göze çarpan modellerin yanı sıra, Mercedes Benz AMG Jeep, Mercedes S 500, Mercedes S 350, Mercedes ML 250, Chevrolet Express Van, BMW i8, Range Rover Sport gibi lüks modeller bulunuyor.

İhale için son başvuru müzayededen 1 gün öncesine kadar yapılabilecek. İhale konusu araçlar ise 11.04.2016 ve 15.04.2016 tarihleri arasında Koza Holding şirket otoparkında görülebilecek. İhaleye katılmak için nüfus cüzdanı sureti ve geçici teminata ilişkin ödeme makbuzu yeterli olacak. Araçların satışından elde edilecek gelir, Koza-İpek Holding'in zarara uğrayan küçük hissedarlarına pay olarak dağıtılacak.