Güney Koreli elektronik devi Samsung, yanma riski taşıyan Galaxy Note 7 akıllı telefonlarının üretimlerine son verdiklerini açıkladı. AP'nin haberine göre şirket yetkilileri yaptıkları açıklamada müşteri güvenliği için bu kararı aldıklarını belirtti. Samsung, telefonlarını getirenlere ücretlerinin iade edileceğini ya da telefonları farklı bir modelle değiştireceklerini de söyledi.

İLGİLİ HABERGalaxy Note 7'ler için acil uyarıGalaxy Note 7'ler için acil uyarı

ZARAR ÇOK BÜYÜK İDDİASI


Galaxy Note 7 bataryalarının alev alma riskinin ortaya çıkması üzerine Samsung 2 Eylül'de dünya çapında telefonları yenileriyle değiştirme programı başlatmıştı. Ancak yeni telefonların da yangın riski taşıdığı ortaya çıkmış, bunun üzerine ABD ve Avustralya'da Samsung Galaxy Note 7 değişimlerini durdurulmuştu. Sosyal medyada birçok kullanıcı yanmış telefonlarının resimlerini paylaşıyor. Bir yetkili ise Galaxy Note 7 üretimine son verilmesinin şirkete 17 milyar dolara patlayacağını açıkladı.

Açıklamanın ardından Samsung hisseleri yüzde 8 düşüş yaşadı.

Samsung hisseleri Güney Kore piyasalarında böyle değer kaybetti. Samsung hisseleri Güney Kore piyasalarında böyle değer kaybetti.


İLGİLİ HABERGalaxy Note 7 üretimi neden durduruldu?Galaxy Note 7 üretimi neden durduruldu?