Biçer,  Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'nun yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. CHP'li Biçer, "Önlem alınmıyor, çocuklara yönelik tecavüz, cinsel istismar olayları artıyor" dedi.

CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, partisinin Manisa İl Başkanlığı'nda çocuklara yönelik cinsel istismar olaylarıyla ilgili basın açıklaması yaptı. CHP İl Başkanı Halil Tokul, İl Kadın Kolları Başkanı Zühre Karabulut ve partililerin katıldığı toplantıda konuşan Biçer, Karaman'da 10 öğrenciye cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla bir öğretmenin tutuklandığını hatırlatarak bu olaylarda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın ihmali olduğunu savundu.
Biçer, daha önce 29 Ocak tarihinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'nun yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdiğini belirterek, "Kuran kurslarında ve sevgi evlerinde çocukların tacize ve tecavüze uğradığı ülkemizde Mersin İl Müftülüğü'nün camilerde başlattığı 'Annemle dinimi öğreniyorum' projesi adı altında 4-6 yaş arası kız çocuklarına gelinlik giydirip türban taktırılmasını Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olarak ve bir hekim olarak pedagojik açıdan nasıl karşılıyorsunuz? Eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşegül İslam'ın 'çocuklarınıza çığlık atmayı öğretin' formülünü tecavüzden korunmak için yeterli buluyor musunuz? Tacize, tecavüze ve şiddete karşı özgürlüğümüze Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olarak sahip çıkacak mısınız? diye sormuştum" dedi.

'CİDDİYE ALSAYDI KARAMAN OLAYI YAŞANMAZDI'

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na soru önergesi verilmesinin ardından 2 ay sonra cevap geldiğini açıklayan Biçer, "Benim bu kadar mehkeme tutanaklarıyla sorduğum soruya Bakan şöyle bir cevap vermiş; '29 Ocak 2016 tarihli soru önergeniz; Türkiye Büyük Millet Meclisi İç Tüzüğü'nün 96. maddesine göre soru kısa. Gerekçesiz. Kişisel görüşlerinizi ileri sürüyorsunuz' Bunların hepsi mahkeme tutanağı benim kişisel görüşlerim değil. İki ay sonra Bakan bu ciddiyetsizliği, bu görevi ihmali yapmasaydı. Bu konuları ciddiye alsaydı bu sevgi evleri, vakıflardaki çocukları biraz daha koruyup kollamak için düşünseydi bu Karaman'da Ensar Vakfı okullarındaki 10 erkek çocuğa bu istismar belki de uygulanmayacaktı. Önlem alınmıyor, çocuklara yönelik tecavüz, cinsel istismar artıyor" diye konuştu.

Karaman'da yaşanan olayla ilgili 350 yıl hapis cezası istemiyle öğretmen hakkında dava açıldığını ifade eden CHP'li Biçer, aynı zamanda bu vakıfla ve vakfın bağlantıda olduğu dernekle ilgili olarak da Cumhuriyet Başsavcısı'nın bir soruşturma başlattığını açıkladı. Basın açıklamasının ardından CHP'li Biçer, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazaoğlu'na verilmek üzere partililerle birlikte yeni bir soru önergesi hazırladı.
DHA