Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) tarafından dün akşam  Meclis'e sunulan "çocuk istismarının önlenmesi için araştırma komisyonu kurulması önergesi" AKP'nin oylarıyla reddedildi. Önerge ile ilgili CHP grubu adına söz alan CHP Bursa milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık'ın konuyla ilgili konuşması ise dünya çapında bir kampanyaya dönüştü. Önergenin AKP oylarıyla redddedilmesi sonrası twitter'da başlatılan "Türkiye'deki çocuk istismarı son bulsun" kampanyası sonrası AKP geri adım atmak zorunda kaldı.


KARABIYIK KONUŞTU SOSYAL MEDYA AYAĞA KALKTI


CHP Bursa milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık dün Meclis'te görüşülen "çocuk istismarının önlenmesi için araştırma komisyonu kurulması önergesi" ile ilgili tarihi bir konuşmaya imza attı. CHP'li Karabıyık konuşmasına; Karaman'da yaşanan ve 10 çocuğun bir öğretmen tarafından 3 yıl boyunca istismar edildiği iğrenç olayla ilgili başladı. Dosyayı incelediğinde hüngür hüngür ağladığını söyleyen Karabıyık, konuşması ensanında da zor anlar yaşadı.

Karabıyık'ın önerge öncesi yaptığı  konuşma önce Meclis salonunda ardından Türkiye'de saatler sonra ise dünyada geniş yankı buldu. Söz konusu önerge AKP'nin oylarıyla reddedilince de Karaman'daki iğrenç olaya tepkiler, AKP aleyhine dönüşen dünya çapında bir kampanyaya dönüştü.

FOTO:DHA - Naci Bostancı, önergeninin Meclis’te görüşülerek araştırma komisyonu kurulacağını söyledi.

AKP GERİ ADIM ATTI!


AKP'den ise saatler sonra tarihi bir 'U dönüşü' geldi. AKP Grup Başkanvekili Naci Bostancı, CHP, HDP ve MHP gruplarıyla varılan mutabakat çerçevesinde çocuk istismarıyla ilgili ortak bir araştırma önergesi verileceğini belirtti. Bostancı, önergeninin Meclis’te görüşülerek araştırma komisyonu kurulacağını söyledi.

FOTO:DHA - Meclis'te AKP tarafından reddeilen komisyon önergeleri yeniden gündeme geldi.


AKP'nin söz konusu önergeyi reddetmesi akıllara Meclis'te AKP oylarıyla reddedilen diğer komisyonları getirdi. AKP, daha önce de kadın cinayetlerinden, maden kazalarına, nükleer santralin etkilerinden Cumhurbaşkanı'nın harcamalarına kadar, muhalefet tarafından araştırılması istenen pekçok konuyu reddetti.
İşte AKP'li milletvekillerinin oylarıyla TBMM Genel Kurulu'nda araştırılmasına engel koyulan Türkiye'nin sorunları;

* Maden kazaları
* Kadın cinayetleri
* TRT ve AA'nın tarafsızlığı
* ÖSYM'deki usulsüzlükler
* İmar işlerindeki rant, yolsuzluk, rüşvet iddiaları
* Elektrik ve doğalgaz zamları
* Tutuklu gazeteciler
* Terör olaylarının araştırılması
* Faiz lobisinin araştırılması
* vatandaşların artan borçları
* Cumhurbaşkanı'nın harcamaları
* Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklama ve konuşmalarının ekonomiye etkileri
* Nükleer santrallerin çevreye ve insanlara etkilere
* Son olarak da, nitelikli çocuk istismarlarının araştırılması.