AMASYA'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı coşkuyla kutlandı.
Amasya'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Saraydüzü Kışla Binası önünden kortej yürüyüşüyle başladı. Yavuz Selim Meydanı Atatürk Anıtı'na kadar yürüyen gruba CHP Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Faruk Tonga, Sağlık İl Müdürü Dr. Rüştü Ertosun, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Öner Nergiz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdullah Kodek, kurum müdürleri, STK temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda kişi katıldı. Yavuz Selim Meydanı'nda son bulan kortej yürüyüşü ardından Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu. Çelenk töreni sonrası saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından buradaki ilk tören sona erdi.
19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın kutlamaları kapsamında ilk olarak Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Yılmaz ve Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir Öğrencilerin ve halkın bayramını kutladılar. Gençlik adına Aslınur Öztekin bir konuşma yaptı. Yasin Kahveci 'Önce vatan' isimli şiiri okudu.
Yapılan çeşitli gösteriler ve etkinliklerin yanı sıra çeşitli yarışmalarda dereceye giren spor takımlarına protokol tarafından altın ve bisiklet hediye edildi. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı öğrencilerin serbest geçişi ile son buldu.

DHA