BAKAN RAMAZANOĞLU`DAN POLİSE MORAL ZİYARETİ
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Mardin Valiliği’ni ziyaret ettikten sonra Artuklu Polis Merkezi`ne geçti.
Polis merkezi önünde Emniyet Müdürü Lütfüllah Pekcan ve polis merkezinde çalışan polis memurları tarafından karşılanan Bakan Ramazanoğlu ve beraberindekiler, Vali Ömer Faruk Koçak ve AK Parti Mardin milletvekilleri Orhan Miroğlu, Ceyda Bölünmez Çankırı ile birlikte polis merkezinin içini gezdi. Burada polis memurlarıyla bir süre sohbet eden Bakan Ramazanoğlu, kendisine polis merkezinde yapılan işlemler hakkında bilgi aldı.
Türkiye`de aciliyet arz eden polis imdat, jandarma, itfaiye, acil yardım gibi numaraların tek bir numarada birleşmesi gerektiğini belirten Bakan Ramazanoğlu, Amerika`daki sistem hakkında bilgi verdi. Bakan Ramazanoğlu, daha sonra özel bir otelde kadın ve çocuk alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile yemekli bir toplantıda bir araya geldi.
Bakan Ramazanoğlu, toplantının basına açık bölümünde yaptığı konuşmada, hükümetin kadına yönelik yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Bakanlığı bünyesinde hayata geçirilen ASDEP hakkında da bilgiler veren Bakan Ramazanoğlu, "Sivil toplum kuruluşları demokratik yaşamın vazgeçilmez unsurlarıdır ve devletin elinin giremediği, söz söyleyemediği ve var olamadığı yerde toplumun vicdanı olarak o alanı dolduracak çalışmaları yapar. Hem sosyal alanda yaptıklarımız, maddi anlamda yardımlarımız ve psikolojik rehabilitasyon adına sahada çalışmalarımız devam ediyor. Bundan sonraki süreçlerde de daha da yoğun çalışmalarımız olacak" dedi.
DHA