Şırnak'ın Uludere ilçesinde PKK'lı teröristlerin hain saldırısı sonucu şehit olan Piyade Er Bayram Kavcı, Ankara'da düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.  Kavcı için Kocatepe Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Törene, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, kuvvet komutanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bir evin bir oğlu olan şehiti altı kız kardeşi asker selamı vererek son yolculuğuna uğurladı. Bir evin bir oğlu olan şehidi altı kız kardeşi asker selamı vererek son yolculuğuna uğurladı.


Cenazeye katılan protokol üyeleri Kocatepe Camii’ne girişlerinde şehit er Kavcı’nın babası İzzet, annesi Gülseren ve kardeşlerine taziyelerini sundular. Şehit erin babası, annesi ve kardeşleri cenaze namazı öncesi uzun süre şehidin Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılıp gözyaşları döktüler.

selam-2Şehidin kardeşleri cenaze törenine asker şapkası ve sırtlarında Türk bayrakları ile katıldı. Öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından şehit Er Bayram Kavcı’nın Türk bayrağına sarılı tabutu omuzlarda bir süre taşındıktan sonra top arabasına koyuldu. Top arabasının geçişi sırasında şehidin babası, annesi ve kardeşleri asker selamına durarak şehidi tekbirler eşliğinde uğurladı. Aile ve törene katılan vatandaşlar sık sık “Şehitler ölmez vatan bölünmez”, “Çorum'dan vatana bir asker daha” sloganları attı. Şehidin ablasının, “Dik durun ağlamak yok. Biz şehit ablasıyız, ağlamak yok” sözleri ise yürekleri dağladı.

FOTO:İHA - Acılı kardeşleri şehitlerini böyle uğurladı. FOTO:İHA - Acılı kardeşleri şehitlerini böyle uğurladı.

7 KARDEŞTEN TEK ERKEK ÇOCUKTU


Piyade Er Bayram Kavcı'nın teskeresine 3 ay kalmıştı. 7 kardeşten tek erkek çocuk olan 1995 doğumlu Şehit Bayram Kavcı'nın Çorum Uğurludağ nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi. Törenin ardından şehidin naaşı, toprağa verilmek üzere Cebeci Askeri Şehitliği’ne götürüldü.

RESIMID_2321350


BİR ACI DA ISPARTA'DA

Şırnak'ta dün sabah PKK'lı teröristlerin yola tuzakladığı el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan 4 askerden uzman erbaş Ahmet Hilmi Yiğit'in cenazesi dün saat 03.45'te askeri uçakla Isparta Süleyman Demirel Havalimanı'na getirildi. Askerlerin omzunda uçaktan indirilen şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, Süleyman Demirel Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi morguna konuldu. Bugün öğle saatlerinde Mehmet Tönge Mahallesi'ndeki baba evine helallik almak üzere getirilen şehit Yiğit'in cenazesi, buradan tören için Hükümet Meydanı'na götürüldü.

BİNLERCE KİŞİ KATILDI

Hükümet Meydanı'ndaki cenaze törenine Isparta Valisi Şehmus Günaydın, Burdur Valisi Şerif Yılmaz, AKP Isparta Milletvekili Sait Yüce, CHP Milletvekili İrfan Bakır, Belediye Başkanı MHP'li Yusuf Ziya Günaydın, askeri ve mülki erkan ile protokol üyeleri katıldı. Şehidine son görev için gelen binlerce Ispartalı da meydanı doldurdu. Tören öncesi sık sık 'Şehitler ölmez vatan bölünmez', 'Apo'nun piçleri yıldıramaz bizleri', 'Kahrolsun PKK' sloganları atıldı. Törende şehit Ahmet Hilmi Yiğit'in özgeçmişi okundu.

ANNE, TABUTUN YANINA SEDYEDE GELDİ

Şehit Yiğit'in annesi Gülfidan Yiğit, cenaze töreninde oğlunun Türk bayrağına sarılı tabutunun yanına sedye üzerinde geldi. Daha sonra tabuta kapanıp 'Yavrum, annem' diye gözyaşı döken Gülfidan Yiğit, "Şehitler ölmez vatan bölünmez" dedi. Şehidin kardeşleri Esra ve Esma da tabutun başında uzun süre gözyaşı döktü. Şehit Ahmet Hilmi Yiğit'in cenaze namazını İl Müftüsü Galip Akın kıldırdı. Namazın ardından askerlerin omuzladığı tabut top arabasına kadar taşındı. Buradan Isparta Garnizon Şehitliği'ne götürülen cenaze toprağa verildi.

RESIMID_2321468

ŞIRNAK ŞEHİDİ TAYFUR ÇANKAYA, AFYONKARAHİSAR'DA TOPRAĞA VERİLDİ 

Şırnak’da şehit olan Afyonkarahisarlı Piyade Er Tayfur Çankaya, memleketi Afyonkarahisar’da düzenlenen cenaze töreninin ardından son yolculuğunu uğurlandı. Cenaze töreninde şehit babası oğlunun fotoğrafına sarılarak, “Yavrum beni bırakıp nerelere gidiyorsun yavrum? Kuzum ‘babam’ diyen dillerini yerim. Sarıl babam, sarıl babam, kuruttun beni babam, kuruttun” diye feryat etti.

Cenaze töreni öncesi şehidin cenazesi son kez helallik alınması için Afyonkarahisar’ın Sultandağı ilçesine bağlı Doğancık köyündeki evlerine getirdi. Burada aile üyeleri ve yakınları burada tabuta sarılarak uzun süre gözyaşı döktü. Buranın ardından cenaze töreni için köy meydanında hazırlanan yere geçildi. Cenaze namazı önceci şehidin tabutu musalla taşınan silah arkadaşlarının omuzlarında taşınarak getirildi.

Cenaze törenine Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Ali Özkaya, Hatice Özkal, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Burcu Köksal, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, protokol üyeleri, askeri erkan ve şehidin yakınları ile yaklaşık 2 bin kişi katıldı.

RESIMID_2321467

“KUZUM 'BABAM' DİYEN DİLLERİNİ YERİM"

Bu sırada tabutun başına gelen ve oğlunun fotoğrafını alarak öpmeye başlayan baba Ömer Çankaya tabuta sarılarak, “Yavrum beni bırakıp nerelere gidiyorsun yavrum? Kuzum ‘babam’ diyen dillerini yerim. Oğlum, ‘babam’ derdin, kuzum. Sarıl babam, sarıl babam, kuruttun beni babam, kuruttun” dedi. Baba Çankaya’yı kolun giren Milletvekili Parsak ve aile üyeleri sakinleştirmeye çalıştı.

BAKAN EROĞLU: KÖPEKLERİ SEVİNDİRMEYELİM

Törene katılan Bakan Eroğlu, aileye başsağlığı dileklerini ileterek, teselli etmeye çalıştı. Anne ve babayı üzülmeleri konusunda tavsiyelerde bulunan Bakan Eroğlu, “Üzülüp köpekleri sevindirmeyelim” dedi.

Cenaze törenine katılan CHP Milletvekili Köksal ise, anne Şerife Çankaya’ya sarılarak uzun süre anne ile birlikte gözyaşı döktü.

RESIMID_2321465

Cenaze töreninde fenalaşan anne ve babaya yine sağlık ekipleri müdahale etti.

Törende öğlen namazının ardından cenaze namazına geçildi. Cenaze namazını Afyonkarahisar İl Müftüsü Şükrü Kabukçu kıldırdı. Namaz öncesinde konuşan Müftü Kabukçu, terörü ve terör örgütünü lanetleyerek, şehitlerin hiç zaman ölmeyeceğini ifade etti.

Şehit Çankaya’nın naaşı kılınan cenaze namazı sonrası bir süre silah arkadaşlarının omuzlarında taşınırken, daha sonra cemaat tarafından sonsuzluğa uğurlandı. Şehit Çankaya, 2003 yılında vefat eden dedesinin mezarı yanında defin edildi.

 

kahramanmaraş

KAHRAMANMARAŞ ŞEHİDİNE SON GÖREV

Şırnak'ın Uludere ilçesinde PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan Tankçı Çavuş Ahmet Suna (21) memleketi Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesinde toprağa verildi. Şehit asker Ahmet Suna’nın Türk bayrağına sarılı naaşı, Necip Fazıl Şehir Hastanesi morgundan, helallik alınmak üzere Türkoğlu ilçesi Gaziosmanpaşa Mahallesi'nde baba ocağına götürüldü. Ardından Şehit Suna’nın naaşı, Türkoğlu Mezarlığı önüne getirildi. Cenaze töreninde, şehit babası Ali, annesi Ergüzel ile kardeşleri metanetini korudu, gözyaşlarına hakim oldu ve düşmanı sevindirmedi.

Şehidin 14 yaşındaki kardeşi Mehmet Suna ise, ağabeyini tankçı beresiyle uğurlandı. Kahramanmaraş İl Müftüsü Muhammet Gevher tarafından kılınan cenaze namazının ardından Şehit Ahmet Suna’nın naaşı, Türkoğlu Mezarlığında toprağa verildi. Törene, TBMM İçişleri Komisyon Başkanı Celalettin Güvenç, Kahramanmaraş Milletvekili Fahrettin Oğuz Tor, 5. Zıhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Ekiyor, Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, İl Emniyet Müdürü Servet Yılmaz, kaymakamlar, belediye başkanları, siyasi partilerin il başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle çok sayıda vatandaş katıldı. Terhisine 64 gün kala şehit olan Ahmet Suna’nın bekar ve 4 kardeşinin olduğu öğrenildi.

mardin

MARDİN ŞEHİDİ UĞURLANDI

Mardin'in Kızıltepe İlçesi'nde PKK tarafından dün düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan polis memuru Nurettin Tekin'in cenazesi Emniyet Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törenle memleketi Niğde'ye uğurlandı.

Mardin Emniyet Müdürlüğü bahçesinde şehit polis Nurettin Tekin için düzenlenen cenaze törenine, Vali Mustafa Yaman, AK Parti Mardin Milletvekilleri; Orhan Miroğlu ve Ceyda Bölünmez Çankırı, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, Emniyet Müdürü Lütfüllah Uğur Pekcan, kamu, kurum amirleri, askeri erkan ve çok sayıda emniyet görevlisi katıldı. Şehit polis Tekin'in tabutunun alana getirilerek katafalka konulması ile başlayan tören, şehit polisin öz geçmişinin okunmasıyla devam etti. 1 Temmuz 1993 tarihinde Niğde'nin Çiftlik İlçesi'nde dünyaya gelen şehit polis Tekin'in, 12 Haziran 2014 tarihinde Konya Ereğli Polis Meslek Yüksek Okulu'ndan mezun olduğu, daha sonra 25 Haziran 2014 tarihinde Mardin Emniyet Müdürlüğü kadrosunda göreve başlayarak, Kızıltepe İlçe Emniyet Müdürlüğü, Çevik Kuvvet Grup Amirliği'nde görevlendirildiği belirtildi.