TBMM 15 Temmuz Darbe Araştırma Komisyonu’nun yaptığı ikinci toplantıya “Fetöcü, CİA ajanı” tartışması damgasını vurdu. CHP’liler, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eniştesi Ziya İlgen'in komisyonda dinlenmesi istedi. Komisyon önümüzdeki haftadan itibaren kişileri dinlemelere başlayacak.

HDP’li Mithat Sancar, AKP’li Hüseyin Kocabıyık’ın sosyal medyada eş genel başkanlarıyla ilgili yaptığı eleştirileri gündeme getirerek, “Komisyon çalışmalarını sulandırmak için yapıyor” dedi. Kocabıyık, “Demirtaş 50 kişinin katilidir” deyince Sancar, “Katil diyemezseniz.  Ben de sizin Fetö’nün içinde olduğunuzu iddia ediyorum” karşılığını verdi.

TERBİYESİZLİK YAPMA, ALÇAK

Kocabıyık ise ''2009'da Gülen’i öven yazı yazdım. Bu örgüt Özal’ı, Ecevit’i nasıl kandırdıysa bizi de o zaman kandırdı…” dedi. CHP’li Tanrıkulu da ''Terbiyesizlik yapma, alçak. Ayaklarını kırarım senin’ diye Kocabıyık’ın üzerine yürümek istedi. Kocabıyık “Alçak sensin, delirdin ” dedi. Tanrıkulu’nun “Fetöcüsün sen” diye laf atması üzerine Kocabıyık, “Sen de CİA ajanısın” dedi. Tartışma uzayınca başkan 15 dakika ara verdi.

YURTTA SULH KONSEYİ KİM?

MHP’li Mehmet Erdoğan, “Yurtta Sulh Konseyi kim, bilgilerine başvurmamız lazım. Siyasi ayağı da ortaya çıkarmak zorundayız” dedi.  CHP’li Aytun Çıray da, 15 Temmuz gecesi MİT ve Genelkurmay Başkanlığı güvenlik kamerası kayıtlarının komisyona istenmesini önerdi. 2004’ten itibaren YAŞ’ta şerh konan isimlerin darbeye karışıp karışmadığının da tespit edilmesini talep etti.

ENİŞTEYİ DİNLEYELİM

Çıray, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisinden darbe haberini aldığını ifade ettiği eniştesi Ziya İlgen’in komisyonumuza davet edilmesini başkanlığınızdan rica ederim” talebinde bulundu. CHP'liler, Bülent Arınç ve Melih Gökçek’in dinlenmesini istedi. AKP’li Selçuk Özdağ, dinlenmesini istediği isimleri Mehmet Ağar, Abdulkadir Aksu, Mehmet Sağlam ve İdris Bal olarak sıraladı. Türkiye’deki azınlık cemaat liderlerinin de komisyona davet edilmesini istedi. Başkan Reşat Petek, öneriler doğrultusunda tasnif yapmak için süre istedi.