CHP İl Başkanlığı önünde düzenlenen basın açıklamasına CHP Adana Milletvekilleri Elif Doğan Türkmen, Zülfikar İnönü Tümer, Aydın Uslupehlivan, İbrahim Özdiş, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Karataş Belediye Başkanı Boğaçhan Ünal, İl Başkanı Ayhan Barut ile çok partililer katıldı.

Foto: DHA - Adana'da CHP'li milletvekilleri, belediye başkanları ve partililer, Ankara'da meydana gelen terör saldırısını protesto etti.


Burada açıklama yapan Basın İl Başkanı Ayhan Barut, son 5 ayda Ankara'da meydana gelen bombalı terör saldırılarında 169 kişinin yaşamını yitirdiğini söyledi. Barut, "Terörü bir kez daha kimden, nasıl gelirse gelsin lanetliyoruz. Terör bir insanlık suçudur. Terörden ve kandan beslenenleri de lanetliyoruz. Toplumsal barışı ve huzuru hedef alan terör saldırılarına karşı her zamankinden daha çok birliğe, beraberliğe ihtiyacımız var. Ancak, 37 masum yurttaşımızın canını alan terör saldırısıyla ilgili bazı noktaların da açığa kavuşması gerek" dedi.

Terörün dağdan, kent merkezlerine indiğini belirten Barut şöyle konuştu:
"Türkiye Cumhuriyeti Devleti terör örgütlerine boyun eğmez, eğmeyecektir.
AKP iktidarının yanlış politikaları nedeniyle Türkiye bugün Ortadoğu ülkelerinden farksız, Ankara ise terör örgütlerinin arka bahçesi, terör vahşetinin de başkenti haline gelmiştir. Terör eylemlerini önlemekle görevli ve yetkili olan siyasi iktidar ise görevini yapmak yerine yayın yasaklarıyla vahşetin üzerini örtmeye, halkımızın terör saldırılarına alışmasını sağlamaya çalışmaktadır. Alışmayacağız, kanıksamayacağız, unutmayacağız ve unutturmayacağız. Yayın yasakları bu katliamları ortadan kaldırmaz. İktidardan yayın yasağı değil, ölüm yasağı istiyoruz." (DHA)