Başbakan Ahmet Davutoğlu Almanya dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı.  Gazetecilerin 'erken seçim söylentilerine ilişkin' bir soruya Davutoğlu "İddialar spekülasyon, söylenti yayılması doğru değil. Seçim aşı olmak gibidir ama sık aşı olmamak lazım" dedi. Davutoğlu dün temaslarda bulunmak için Türkiye'ye gelen ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın PYD ile ilgili açıklamalarına da tepki gösterdi.

FOTO:DHA - Davutoğlu Almanya'da mevkiidaşı Merkel'le Suriye konusunu görüştü.

"SEÇİM AŞI OLMAK GİBİDİR..."


Erken seçim iddiaları ile ilgili konuşan Davutoğlu “Benim ağzımdan ya da herhangi bir şekilde bizden böyle bir açıklama duydunuz mu? Türkiye’de herhangi bir şekilde erken seçim, baskın seçimden bahsetmek doğru değil. Hele hele 1 Kasım gibi muhteşem sonuçtan sonra seçimden bahsetmek yok. Halkın beklediği daha fazla ihracat, daha fazla hizmet, milli gelirin artması, büyümenin olması. Bizim tüm bu gündemi bırakıp yeniden bir seçime gitmemiz halka anlatılmaz. Halkın önem verdiği şey samimiyet. Seçimi kazandıysak samimiyetimiz sebebiyle kazandık. Samimiyet ülkeyi yönetimsiz bırakmaz. Halka ‘bunlar fırsatçı’ gibi bir intiba vermedik. Diğer partiler bu yüzden kaybetti. Fırsatçı olursanız halk tepki verir. Bizim gündemimizde reformlar, hizmet, icraat var. Bunu halk her zaman ödüllendirir. Bunun hangi sebeple ne şekilde gündem oluşturduğunu anlamıyorum. Yeni bir anayasa; evet. Bu anayasanın nasıl yapılacağı ile ilgili süreci başlattık, yeni adım attık. Daha yeni çıktık seçimden. Seçim aşı olmak gibidir ama sık aşı olmamak lazım” dedi.

BIDEN'E TEPKİ!


ABD Başkan Yardımcısı Biden'ın Türkiye ziyaretine ve burada yaptığı açıklamalara ilişkin de konuşan Davutoğlu "PYD bir terör örgütüdür. Onun DEAŞ'a (IŞİD) karşı mücadele etmesi bunu değiştirmez" dedi. Biden'ın İstanbul'daki temaslarını değerlendiren Davutoğlu "Biden'in şehit yakınları ile de görüşmesini isterdik" dedi.

"ERDOĞAN KIRMIZI ÇİZGİMİZ"


Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili tartışmalara da değinen Başbakan "AK Parti için Cumhurbaşkanımız kırmızı çizgidir" yorumunda bulundu.

BIDEN NE DEMİŞTİ?


ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’ın İstanbul’daki ilk gün temaslarına Kürt sorunu ve yeni Anayasa tartışmaları damgasını vurmuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun “PYD, PKK’nın uzuntısı terör örgütüdür” söylemine karşılık, “PYD terör örgütü değildir” çıkışı yapan Biden, PKK ve PYD’yi net ifadelerle birbirinden ayırmıştı. Biden, PKK’nın şiddet eylemlerini kınamış ancak PYD’nin “IŞİD’le mücadele konusunda kritik bir ortak” olduğunu söylemişti.

Biden “PYD’yİ PKK’dan ayrı tutmak gerekir. PYD, IŞİD’le savaşıyor. IŞİD dünyanın en büyük sorunu. Hem Türkiye’nin, hem de ABD’nin en büyük düşmanı IŞİD. Ve PYD de IŞİD’e karşı savaşıyor” demişti.