Hakkında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca açılan bir soruşturma nedeniyle 5 Kasım'dan beri Silivri Cezaevinde tutuklu bulunan DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel hakkında, Diyarbakır Cumhuriyet savcılığının yürüttüğü soruşturma tamamlandı. Hazırlanan iddianame ile Tuncel hakkında 'Silahlı terör örgütü üyesi olmak' ve 16 kez 'Silahlı terör örgütü propagandası yapmaktan' 150 yıla kadar hapis cezası istendi. İddianame Diyarbakır 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi.

DBP'Lİ İKİ BAŞKANA TUTUKLAMA

Öte yandan Mardin'in Kızıltepe İlçesi'nde yürütülen PKK/KCK soruşturması kapsamında gözaltına alınan Belediye Başkanı İsmail Asi ve Eş Başkanlık yapan Belediye Meclisi üyesi Leyla Salman, bugün çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.

Kızıltepe İlçesi'nde yürütülen soruşturma kapsamında 25 Kasım tarihinde belediye binasına düzenlenen operasyonda gözaltına alınan DBP'li Belediye Başkanı İsmail Asi ve Eş Başkanlık yapan Belediye Meclisi üyesi Leyla Salman, emniyetteki sorgularının tamamlanmasının ardından dün gece geç saatlerde Kızıltepe Adliyesi'ne sevk edildi. Savcılıkta ifade veren Asi ve Salman daha sonra tutuklanma talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine çıkarıldı. Hakimlikte yapılan sorgulamalar ardından Asi ve Salman tutuklanarak cezaevine gönderildi.
DHA

 

[old_news_related_template title="Sebahat Tuncel kimdir?" desc="HDP eski milletvekili ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, Diyarbakır'da gözaltına alındı. Peki, Sebahat Tuncel kimdir?" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2016/11/sebahat-tuncel.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2016/gundem/sebahat-tuncel-kimdir-1488658/"]