Adana 2015 yılında bazı basın açıklamaları ve cenaze törenlerinde yaptığı konuşmalarda ‘Türkiye Cumhuriyeti hükümetini aşağılama’ suçunu işlediği iddiasıyla hakkında 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın yargılanmasına başladı. SEGBİS’le duruşmaya katılan Yüksekdağ hakkındaki suçlamaları kabul etmedi.

SEGBİS İLE KATILDI

Adana 11.Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya Figen Yüksekdağ, başka suçtan tutuklu bulunduğu Kocaeli Kandıra yüksek güvenlikli F Tipi Cezaevi’nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. HDP Bitlis Milletvekili Mizgin Irgat ile HDP Adana il yöneticilerinin de katıldığı duruşmada Yüksekdağ’ı 8 avukat savundu.

SUÇLAMAYI KABUL ETMEDİ

Yüksedağ, Türkiye’nin 3. Büyük partisinden birisinin milletvekili olduğunu söyledi. Şu an halen dokunulmazlığının devam ettiğini öne süren Yüksekdağ, “Sözlerimin yargılamaya konu olması hukuki garabetin göstergesidir. Sadece barış diyen insanların cenazesine katıldığımız için tutuklandık, en büyük haksızlık budur. Siyasi kimliğim nedeniyle yargılanmamam büyük bir ayıptır.” dedi ve duruşmalardan vareste tutulmasını istedi. Duruşma, dosyanın incelenmeye alınması için 28 Mart 2017’ye ertelendi.