Erdoğan'ın, Güneydoğu'da aylardır devam eden terör operasyonlarında güvenlik güçleriyle çatışan teröristlere yönelik söylediği sözlere, HDP Genel Başkan Yardımcısı Saruhan Oluç cevap verdi. Oluç, Cumhurbaşkanının 'Ya baş eğecekler ya da baş verecekler' sözlerini hatırlatarak, "Hayır boyun eğmeyeceğiz. Dik duracağız, demokratik siyasi mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.

HDP Antalya 1'inci olağanüstü kongresi Kepez İlçesi'ndeki bir düğün salonunda yapıldı.  İl Eşbaşkanlığı'na İhsan Nergis ve Songül Şarklı'nın tek listeyle aday olduğu kongreye HDP Mardin Milletvekili Erol Dora ve HDP Parti Meclis üyeleri ve kongre delegeleri katıldı.

Kongrede konuşan HDP Genel Başkan Yardımcısı ve PM üyesi Oluç, Erdoğan'ın 'Ya baş eğecekler ya da baş verecekler' açıklamasını hatırlatarak, "Hayır boyun eğmeyeceğiz. Dik duracağız, demokratik siyasi mücadelemizi sürdüreceğiz. Nasıl 7 Haziran'da Tayyip Erdoğan'ın iktidarını alaşağı ettiysek demokratik siyasi mücadeleyi büyüterek bir kez daha boyun eğmeden onları devireceğiz" dedi.

DHA