Türk İş İstanbul Bölge Temsilciliği üyeleri, 1 Mayıs 1977’de hayatını kaybedenleri anmak için saygı duruşunda bulundu, Taksim Kazancı Yokuşu’na karanfil bıraktı.  Törenin ardından bir grup alana girmek isteyince polisten müdahale geldi.

 

Kazancı Yokuşu’na gelen Türk İş üyeleri adına yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “Tam 39 yıl geçti. Aradan geçen bunca yıla rağmen bu cinayetin failleri bulunmadı. Ülkemizde kardeş kavgasını körüklenmek için onlarca cinayet işlendi. Karanlık güçler hiç boş durmadı. Bugün de o karanlık güçlerin senaryolarını izliyoruz. Her gün şehit veriyoruz. Şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Ülkemizde alçakça işlenen bütün cinayetlerin aydınlanmasını, Türkiye’nin aydınlık geleceğine sıkılmış kurşunların, patlayan bombaların son bulmasını istiyoruz. Haklarımızı özgürce kullandığımız, bayramımızı özgürce bir ülkede yaşamak istiyoruz. İnsan gibi çalışıp, insan gibi yaşamak istiyoruz. Bunun için mücadelemizi kararlı bir şekilde sürdürmek istiyoruz. Yaşasın 1 Mayıs, yaşasın birliğimiz, beraberliğimiz! 1 Mayıs 1977 katliamını kınıyor, hayatını kaybedenleri rahmetle anıyoruz.”  Açıklamanın ardından Türk İş üyeleri bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. Ardından grup, Kazancı Yokuşu’na karanfil bırakıp çelenk koymak için Cumhuriyet Anıtı’na yürüdü.

TÖRENİN ARDINDAN MÜDAHALE GELDİ

Divan kavşağından toplanan 40 kişilik bir gruba polis müdahale etti. "Halkevleri" pankartı taşıyan grubu dağıtmak için polis tazyikli su kulandı. Taksim'e yürümek isteyen eylemciler polisin müdahalesi üzerine dağıldı.

ŞİŞLİ'DE GÖZALTILAR

 
1 Mayıs nedeniyle Şişli Camii önünde polis yoğun güvenlik önlemleri aldı. Yoldan geçen araçlarda ve otobüslerde arama yapan polis ekipleri şüpheli gördükleri kişilerin çantalarına baktı. Araçların bagajlarını da arayan polis ekiplerinin güvenlik önlemleri sürerken, şüphe üzerine durdurulan bir taksideki 3 kişi, arama sırasında slogan atınca gözaltına alındı ve polis aracına bindirilerek emniyet müdürlüğüne götürüldü. Öte yandan bir kişi polis ekiplerini görüp kaçtı. Polis arkasından giderken kaçan şüpheli yakalanamadı.