Karaman Ağır Ceza Mahkemesi, iddianameyi kabul etti ve ilk duruşma tarihi olarak 20 Nisan'ı verdi. Olayla ilgili ilk haberi yazan Birgün Gazetesi, iddianamede "8 çocuğun kesin şekilde nitelikli istismara maruz kaldığı", iki çocuk hakkında ise kesin ispat edilememiş şüpheler olduğunu yazdı. Haberde, iddianameye konu olan vakalardan sekizinin Karaman İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği’ne (KAİMDER) bağlı evlerde,ikisinin ise Ensar Vakfı’na bağlı evlerde gerçekleştiği ifade edildi. Çocuk istismarıyla suçlanan zanlı için ise 600 yıl hapis cezası isteniyor.

sozcu.com.tr
 

MAHKEME KAPALI YAPILACAK


Çocuk Koruma Kanunu gereğince oturumların kapalı yapılacağı, hükmün açık oturumda açıklanacağı da öğrenildi.

KARAMAN VAKASI NEYDİ?


Karaman’da sekiz-on yaşlarındaki 45 erkek öğrenciye cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen öğretmen M. B. tutuklanmıştı.M. B.’nin on çocuğa tecavüz ettiği polis raporuyla belgelenmişti.

Haberlerde şüphelinin Ensar Vakfı ve Karaman Anadolu İmam Hatip ve İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği’ne yakın kişilerin kiraladığı evlerde ders verdiği bilgileri de yer almıştı. Bu vakıf ve dernekler ise zanlı M.B. ile "istismar suçlarının işlendiği dönemde herhangi bir ilişkileri olmadığını" iddia etmişlerdi.

Karaman Cumhuriyet Başsavcılığı 13 Mart’ta olayın haberleştirilmesi üzerine,soruşturma sürecine yayın yasağı getirmişti.

DÜN TÜM DÜNYADA EN ÇOK KONUŞULAN KONU OLDU


Türkiye'deki sosyal medya kullanıcıların başlattığı kampanya sonucunda, Karaman olayı "stop child rape in Turkey" - "Türkiye'de çocuk tecavüzüne son ver" etiketiyle, tüm dünyada sosyal medya kullanıcıların en çok konuştukları ve tweet attıkları konular arasına girmişti. Bu etiket altında dünya çapında yüz binlerce tweet atıldı.

Aralarında AKP Ankara Milletvekili Aydın Ünal'ın da bulunduğu bazı siyasetçiler ise, sosyal medyada başlatılan "Türkiye'de çocuk tecavüzüne son ver" etiketiyle başlatılan kampanyayı, "vatana ihanet" olarak nitelendirmişti.

İddianameye yansıyan bilgilere göre 8 çocuğun kesin şekilde tecavüze uğradığı 2 çocuğun ise vaka üzerinden uzun zaman geçtiği için tecavüzün kesin olarak ispat edilemediği ancak gerçekleşmiş olma ihtimalinin kuvvetli olduğu ifade edildi.

Söz konusu tecavüz vakalarından 8'inin KAİMDER 2 tanesinin Ensar Vakfı'na bağlı evlerde gerçekleştiği iddianamede ifade edildi.