10,5 milyon liralık yatırımla kente kazandırılan Meslek Fabrikası'nın açılışına katılan Kılıçdaroğlu esprili bir dille, "Bugün çok önemli bir görev yaparak, eğitim kurumunu açıyoruz. Aslında başkanın suçu çok ağır. Burayı yıkıp gökdelen dikmek varken, ne gerek var eğitim kurumu açmaya? Onlar ceplerini düşünüyor, biz halka hizmet ediyoruz” dedi.

Açılışa, Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra, CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, CHP İzmir Milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile partililer katıldı.

kilicdaroglu-un-fabrikasi-1000

“Meslek sahibi yaptık”


108 senelik un fabrikasını daha sonraları da Devlet Güvenlik Mahkemesi (DGM) olarak hizmet verdiğini anlatan Başkan Aziz Kocaoğlu ise, “Burada kalemler kırılmış. Şimdi gençlerin ve çocukların meslek edinmeleri ve nitelikli işgücü oluşturmak için eğitim mabedi oluyor. Ara eleman yetiştirmek için de Meslek Fabrikası’nı oluşturduk. Uzunca süre çeşitli binalarda hizmet verdik. Artık çalışları burada sürdüreceğiz. 75 branşta 2 bin 180 kurs açtık. 54 bin 230 genci eğitimden geçirdik. Onları meslek sahibi yaptık” dedi.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesildi. Törenden sonra binayı gezen Kılıçdaroğlu, kurs gören öğrencilerin çalışmalarını yerinde inceledi.

İHA