Geçmişte katıldığı bir TV programında da Atatürk’ü, “Medeni Kanunu İsviçre’den alan ne kadar millidir?” diyerek eleştirmeye çalışan o profesörün 2015 yılında AKP’den milletvekili aday adayı olmak için istifa ettiği ortaya çıktı. Sofuoğlu başvurusunu AKP İl Başkanı Fevzi Kılıç’a teslim etmiş, aday olamayınca da üniversitedeki görevine geri dönmüştü.

“KURTULUN KELEPÇELERİNİZDEN”


Sofuoğlu, Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje ve Koordinasyon Genel Müdürlüğünce düzenlenen etkinlik çerçevesinde, Battalgazi Halk Eğitim Konferans Salonu’nda “Son Yarım Asrın Hikayesi” konulu konferans verdi. Cep telefonlarını elektronik kelepçeye benzeten Sofuoğlu, özellikle gençler arasında yaygınlaşan Pokemon Go oyununa dikkat çekerek şöyle konuştu:

“Şimdi buraya bir ajan gelse Malatya’nın önemli sokaklarını, önemli geçiş noktalarını, devlet kurumlarını, askeri yapılarının fotoğrafını çekmeye kalksa polis ne yapar? Yakalar, sınır dışı eder. Buna da gerek yok çünkü Pokemon’da biz bütün bunların hepsinin resmini çekip sisteme yüklüyoruz. Bunu birkaç ülke yasakladı. Pokemon Go oynuyorsunuz, kendi ülkenizi satıyorsunuz. Bunlar yasaklanacak, ben bekliyorum. Yasaklandığında her şey geçmiş olacak çünkü resimlerin çoğu gönderilmiş olacak. O sırada başka bir oyunla meşgul olacağız. Kurtulun şu kelepçelerden”